To je to što me zanima!

Aladrović: 'Izražavam žaljenje i kao ministar i kao otac. Istražit ćemo slučaj do najnižih detalja'

Ministar rada i mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike Josip Aladrović u Petrinji je komentirao slučaj pretučene djevojčice koja je jučer s izrazito teškim ozljedama primljena u Klaićevu bolnicu
Vidi originalni članak

Ja prije svega moram izražiti žaljenje i kao ministar i kao otac djeteta. Čuo sam se s ministrom Božinovićem, Berošem sa ravnateljem. Čudne okolnosti su dovele do hospitalizacije. Odmah smo poslali unutarnji nadzor. Socijalne radnice su također došle u stručni nadzor, rekao je Aladrović, a prenosi Dnevnik.hr.

DETALJI MUČNOG SLUČAJA Liječnici: 'Pretučena djevojčica je i dalje vrlo kritično, još je na respiratoru i u moždanoj komi'

- Moramo vrlo jasno reći, do najnižih detalja ćemo istražiti slučaj. I utvrditi eventualne propuste sustava - poručio je Aladrović.

Djevojčica se još uvijek nalazi na odjelu intenzivne njege i u životnoj je opasnosti, a njeni roditelji su jutros uhićeni nakon što su im socijalne službe oduzele i ostalo troje djece.

STRAVA U NOVOJ GRADIŠKI Otac pretučene curice (2) koja se bori za život prijavljivan je već prije za obiteljsko nasilje

Iz centra za socijalnu skrb u Novoj Gradiški, pod čijim je nadzorom bila obitelj, tvrde kako nisu utvrđeni nikakvi propusti.

Otac je već prije bio prijavljivan za obiteljsko nasilje, a Ministarstvo je u Centar poslalo inspekciju.

Podsjetimo, 24sata su prva objavila priču o djevojčici (2,5) koja je u srijedu poslijepodne dovezena u Kliniku za dječje bolesti u Klaićevoj s teškim ozljedama glave koje upućuju na premlaćivanje. U petak ujutro i dalje je bila vrlo kritično, na respiratoru i u moždanoj komi. Potvrdio nam je to ravnatelj Klaićeve, prof.dr. Goran Roić. Curica ima toliko teška nagnječenja mozga da ništa, nažalost, ne ukazuje na optimizam za njezino preživljavanje, ali liječnici se nadljudski bore da je održe na životu. Budući da je djetetu nagnječena i brutalno ozlijeđena glavica i s vanjske strane te da ima tijelo puno modrica i ozljeda, od kojih su mnoge nastale ranije, cijeli slučaj istražuje policija.

 

Idi na 24sata