To je to što me zanima!

Aldrović: Političku odgovornost za presudu snosi Tomašević...

Nedopustiva je bilo kakva vrsta nasilja i to je svima jasno. Na nečije odluke zaista ne bih htio ili želio utjecati. Bitno je da pravosuđe, ali i društvo daju svoj sud o svakoj vrsti nasilja, rekao je Josip Aladrović
Vidi originalni članak

Ministar rada i mirovinskoga sustava Josip Aladrović izjavio je u četvrtak da je bilo kakva vrsta nasilja nedopustiva, a u slučaju nepravomoćne presude požeško-slavonskom županu Alojzu Tomaševiću zbog obiteljskog nasilja političku odgovornost snosi prije svega sam Tomašević.

POGLEDAJTE VIDEO

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

- Nedopustiva je bilo kakva vrsta nasilja i to je svima jasno. Na nečije odluke zaista ne bih htio ili želio utjecati. Bitno je da pravosuđe, ali i društvo daju svoj sud o svakoj vrsti nasilja, o svakom nenormalnom ponašanju prema bilo kojoj drugoj osobi - ocijenio je Aladrović uoči sjednice Vlade.

NEDODIRLJIVI NASILNIK Velika pljuska: 'Lex šerif' štiti župana da ostane na funkciji

Na komentar novinara da se u politici s dužnosti odlazi i zbog manjih stvari, ustvrdio je da u politici svatko nosi svoj rizik i odgovornost te da u ovom slučaju političku odgovornost snosi prije svega Tomašević.

Općinski sud u Slavonskom Brodu proglasio je Tomaševića krivim za obiteljsko nasilje nad suprugom Marom Tomašević te ga nepravomoćno osudio na uvjetnu kaznu od 10 mjeseci s rokom kušnje od dvije godine. 

Slučaj je na sud dospio zbog ozljeda koje je u jednoj od svađa zadobila Mara Tomašević, zbog čega je zatražila i liječničku pomoć.

Na presudu su reagirale nevladine udruge koje se bave zaštitom žrtava nasilja ocijenivši da je kazna sramotna, nije u skladu s težinom počinjenog djela i oslikava odnos hrvatskog društva prema obiteljskom nasilju.

REAKCIJA NA PRESUDU Suci blago kažnjavaju nasilnike jer malo znaju o diskriminaciji

Pravobraniteljica za ravnopravnost spolova Višnja Ljubičić ocijenila je kako je jedan od glavnih razloga za blagu penalnu politiku nedostatak edukacije sudaca i državnih odvjetnika na području rodno uvjetovanog nasilja.

Idi na 24sata

Komentari 12

  • John Doe Jr. 23.01.2020.

    jel to onaj ministar što je trebao vargu nagraditi mirovinom koji je špijunirao njegove protivnike još dok je još bio ravnatelj hrvatskog zavoda za mirovinsko osiguranje

  • 23.01.2020.

    Taj kraj su još stari Rimljani nazvali "Zlatna dolina". Oni , naravno, nisu mogli znati da će se pojaviti HDZ a sa njima nasilnk, konobar, Alojz i instant ministar Aladrović.

  • maxim m 23.01.2020.

    alardoviću,adeze je donia zakon lex šerif po kojem more činit šta oće al političku odgovornost nima i niko mu nemore ništ...osin naroda kad mu dogori...

Komentiraj...
Vidi sve komentare