To je to što me zanima!

Ana Sršen pokrenula plivački program za djecu u Splitu

Za djecu s teškoćama u razvoju plivanje je korisno jer ih uči o njihovom tijelu, kako se ponašati u vodi, a i prilika je za druženje. Zasad imaju 10 polaznika u Splitu
Vidi originalni članak

Paraolimpijka Ana Sršen u Splitu je predstavila projekt "Treneri velikog srca“, a radi se o posebnom plivačkom programu za djecu s teškoćama u razvoju. U bazenu hotela Atrium 10-ak je djece s posebnim potrebama pod paskom posebno obučenih trenera učilo plivačke vještine po Halliwick konceptu.

 - Na ovom projektu radimo više od 10 godina, a samo u Zagrebu imamo stotinu polaznika. Nakon ovoga djeca se lakše kreću i na kopnu, uče nove vještine i susreću nove prijatelje. Za sada u Splitu imamo 10-oro djece, od kojih dvoje roditelji voze iz Imotskog. Pozivamo sve zainteresirane da dođu na bazen jer ovo nije samo tečaj plivanja, već uče o svom tijelu, kako se ponašati u vodi, a i druže se - poručila je Ana Sršen, inicijatorica projekta.

Program će u suradnji s Allainz osiguranjem provoditi se u Splitu, Puli, Opatiji, Čakovcu, Vukovaru i Varaždinu.

Halliwick koncept razvijen je kako bi se djecu s teškoćama u razvoju naučilo plivati i pripremilo na neovisnost u vodi. Plivanje za dio djece s teškoćama u razvoju može značiti i prvo samostalno kretanje u životu, biti bez ortopedskih pomagala ili pomoći druge osobe. 

Idi na 24sata

Komentari 8

  • SLADANA SPEHAR 14.11.2013.

    Bravo Ana-mnogima ćeš promjeniti život sve pohvale

  • 10.11.2013.

    U Splitu se vodi računa o plivanju. U Zagrebu su na snazi lažna obećanja gradonačelnika o rekonstrukciji bazena na Sveticama kao i o izgradnji bazena u Dubravi.

  • Yassa 10.11.2013.

    ovdje je suvišan bilo koji komentar nego lijepo i pozitivno

Komentiraj...
Vidi sve komentare