To je to što me zanima!

ANKETA Plaćate li isključivo svoje piće kad ste s društvom ili svatko plaća po jednu rundu?

Koliko vam se puta dogodilo da ste pili piće s društvom te da je naposlijetku svatko platio samo ono što je popio? Jeste li prigrlili te zapadne trendove kad o novcu riječ ili ste pak jedan od onih koji će rado počastiti druge, bez računanja kad je i tko sljedeći na redu?
Vidi originalni članak

Izlazak s prijateljima u kafić ili restoran dobiva dozu ozbiljnosti kada dođe vrijeme plaćanja računa. Znate kako to ide: netko iz društva uvijek zaboravi novčanik ili eto, joj, nije uspio naći bankomat, pa nema gotovine.

Netko otvara novčanik i prije nego što konobar dođe kao da je jedina odgovorna osoba u grupi, a postoje i oni koji se vole napraviti važni pa pokroviteljski i s frazom „pustite, ja ću to riješiti“ plate sve. 

PRVI U EURIMA ANKETA Počeo blagoslov kuća, koliko ćete eura dati svećeniku?

Slično je i kod svake runde pića u kafiću, pa će netko uvijek krenuti za onom, "ja ću platiti ovu rundu, ti sljedeću", dok će drugi tražiti da se sve bratski podijeli.

Zna se razviti i prava mala dobrodušna prepirka kad ljudi počnu argumentirati zašto baš oni moraju platiti račun, primjerice „Meni je bio rođendan, ja ću“, „Dobila sam prvu plaću, red je da ja platim“ i slično.

 

 

Idi na 24sata

Komentari 45

  • Gibbs55 29.12.2023.

    Pa nismo Janezi da bi svaki za sebe plaćal što je popio.

  • ZlatkoZD 29.12.2023.

    Ima jedno 6 - 7 godina, skužio sam da su u životu kafići potpuno nebitni i otad nisam bio ni u jednom! Prije nisam mogao zamisliti da ostavim cigarete a kad više nije bilo birtija ni cigarete mi nije bio problem ostaviti! Para je više pa sam si priuštio brodić! Bolje, zar ne?

  • Molon labe 29.12.2023.

    Ne plaća onaj koji ima, nego onaj koji je navikao.

Komentiraj...
Vidi sve komentare