To je to što me zanima!

Ankica Lepej i obitelj Zec uskoro će dobiti ulice u Zagrebu?

Jučer smo na 3. sjednici Odbora za imenovanja naselja, ulica i trgova Skupštine Grada Zagreba u Fond imena upisali Ankicu Lepej i obitelj Zec, napisala je na Facebooku gradska zastupnica
Vidi originalni članak

Gradska zastupnica Nove ljevice Rada Borić najavila je na Facebooku da bi Zagreb uskoro mogao dobiti ulicu nazvanu po nedavno preminuloj Ankici Lepej, jednoj od prvih zviždačica u Hrvatskoj.

Svoju ulicu ili trg bi mogla dobiti i obitelj Zec. Oni su u ponedjeljak uvršteni u Fond imena, kaže Borić, aktualna predsjednica Odbora za imenovanje naselja, ulica i trgova.

- Jučer smo na 3. sjednici Odbora za imenovanja naselja, ulica i trgova Skupštine Grada Zagreba u Fond imena upisali Ankicu Lepej i obitelj Zec. Potrudit ćemo se pronaći adekvatnu javnu površinu kako bismo odali počast našoj hrabroj sugrađanki i zabilježili tragičnu smrt obitelji Zec. Oba će imenovanja biti podsjetnik za snaženjem demokracije i politike nenasilja - piše Borić.

Idi na 24sata

Komentari 22

  • Hrvatina samo takva 03.02.2022.

    Čuj nju,odi si u srbiju pa tamo mijenjaj ulice kak ti volja,pa i za moga dedu ulica,on je bil tak dobar i drag i dao ovom društvu sve kaj je mogel

  • prettner 03.02.2022.

    Godinama nas informiraju oko strašnog ubojstva male 12-godišnje Aleksandre Zec. U dobro nam znanoj jugo-haranzi nabijanja Hrvatima kolektivne krivnje mladu Aleksandru pretvorili su u Srpkinju, prešućujući da joj je majka Marija Hrvatica iz Stajnice kod Brinja djevojačkog prezimena Mesić. Dakle, Aleksandra je poluSrpkinja (po ocu) i poluHrvatica (po majci), a ne Srpkinja, što znači da oko njezina svirepog ubojstva ne stoji okrutna kvalifikacija da je ubijena samo zato što je Srpkinja, jer to nije istina !! Inače, ovo ubojstvo troje članova obitelji Zec je monstruozno, ali i klasično ubojstvo u mafijaškom stilu, jer je otac Mihajlo ostao dužan onima koji su mu dobavljali prošvercano meso iz BiH. Dakle, u pitanju je novac, a ne „krvna zrnca“. Taj tragični slučaj medijski je predimenzioniran do te mjere da je u sjeni ostao podatak da je, osim Aleksandre Zec, još preko 400 hrvatske djece poginulo tijekom velikosrpske agresije, a za što također nikad nitko nije odgovarao !!!!!

  • prettner 03.02.2022.

    Ubojstvo djeteta je nešto nezamislivo i za svaku je osudu. žalosno je da nitko nije osuđen za ubojstvo obitelji zec, ali zar je to čudno kad nitko nije osuđen za masakr 70 civila u Škabrnji ? jer Škabrnjani su hrvatski "zečevi", ali zbog velike brojke pobijenih izostao je individualni pristup, nemamo hrvatskog "zeca" i njegove obitelji, pa redatelji, novinari, razne udruge i političari više i ne spominju taj pokolj "zečeva" iz Škabrnje .

Komentiraj...
Vidi sve komentare