To je to što me zanima!

Apel mještana Marčelja: Centar Marišćina treba hitno zatvoriti

Mještani naselja Marčelji u općini Viškovo u subotu su apelirali na saborske zastupnike da pronađu rješenje za zatvaranje Centra za gospodarenje otpadom Marišćina
Vidi originalni članak

Mještani u priopćenju apeliraju na hitno rješavanje njihova, kako navode, dugogodišnjeg gorućeg problema.

- Nas cca 3000 mještana samo u Marčeljima direktno je ugroženo nepodnošljivim smradom i trovanjima raznim karcinogenim spojevima (postoji izvješće NZZJZ ) i sve to od strane centra za gospodarenjem otpadom Marišćina - upozoravaju.

POGLEDAJTE VIDEO (smanjite kućni otpad):

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Podsjećaju da se ovim problemom već dvije godine bavi i pučka pravobraniteljica, a s istim su upoznali i europske institucije. Mještani Mrčelja zahvaljuju Mostovu saborskom zastupniku Marinu Miletiću što je o ovom problemu progovorio u Saboru.

Žao nam je što o ovome u Saboru nije progovorila načelnica naše općine

No, napominju, u saborskoj klupi sjedi i načelnica njihove općine Sanja Udović, zastupnica SDP-a, koja u Saboru još nije progovorila o ovom dugogodišnjem problemu koji ugrožava njihovo zdravlje.

- Žao nam je što do sada nije našla priliku da eskalira dugogodišnji, najveći problem ove velike općine na čijem je čelu. Zahvaljujemo unaprijed ukoliko će naći snage i vremena da vas o istome iskreno informira kao saborski zastupnik. Mještani to od nje očekuju - navode u priopćenju.

DOMOVINSKI POKRET: 'Smrad s Jakuševca znak krize komunalnog sustava u Zagrebu'

Ističu kako je gospodarenje otpadom veliki problem u Hrvatskoj o čemu, kažu, svjedoče i prijave problema neizdrživog smrada i mještana koji žive u blizini Kaštjuna, također Centra za gospodarenje otpadom.

- Apeliramo, zahtijevamo i molimo da čujete naš poziv u pomoć te da ga riješite na zadovoljstvo svih nas koji smo već sada ugroženi, a i svih onih u čijoj bi se blizini trebali izgraditi ovakvi centri koji KRADU živote - zaključuju mještani Marčelja.

Idi na 24sata

Komentari 7

  • blek11 16.08.2020.

    Dajte to Peri Pripuzu u koncesiju.... Bit će pokoji požarčić tu i tamo,ali se nitko neće buniti, jer će svi biti dobro potkoženi! Od političaralijevih desnih, centar, udruga, institucija itd....

  • Noordung 16.08.2020.

    Gospoda su gradevinske terene kupovali po 5 maraka 80tih, te su dobro znali gdje kupuju. A sad im smrdi, kao ne znas da si sagradio kucu uz odlagaliste.

  • Frane, Franina 15.08.2020.

    Koja divna i krasna akcija protiv otpada Marinšćina. Ljudima otpad zbilja smeta, smrdi im i umanjuje kvalitetu života. Samo kamo biste uvalili taj otpad a da ne smrdi nekom drugom?

Komentiraj...
Vidi sve komentare