To je to što me zanima!

Đapić objavio rat komarcima: 'Jednom sam ih već pobijedio'

Bivši gradonačelnik Anto Đapić krenuo je u “insekticid-kandidaturu”, dopunjenu futurističkom razvojnom vizijom Osijeka kao Sin Cityja...
Vidi originalni članak

Već jednom sam pobijedio komarce! Najteže je bilo 2005., 2006. sam ih potpuno porazio, a 2007. sam se odlično nosio s njima, izjavio je Anto Đapić, nezavisni kandidat za gradonačelnika Osijeka.

Tvrdi da i zbog tako uspješnog iskustva u ratu s letećim krvopijama Osječani njemu trebaju dati prednost na skorašnjim lokalnim izborima.

- Želim se ponovno obračunati s komarcima - ustvrdio je Anto Đapić.

'Od Vlade tražimo da nam ne smeta i da ne favorizira Zagreb'

Ali nudi on još štošta. Kroz razvoj Zračne luke Osijek (ZLO), ostvari li se Đapićevo obećanje, za četiri bi godine preko nje godišnje putovalo 150.000 putnika, a prevozili bi više od 250.000 tona tereta. ZLO bi tako postao multiplikator razvoja cijele regije, a izravno i neizravno bi novo radno mjesto pronašlo više od 18.000 ljudi. Đapić je projekt oživljavanja ZLO-a nazvao Aviopolis.

- Nećemo nikog ništa moliti, jedino od Vlade tražimo da nam ne smetaju i prestanu favorizirati Zagreb - kaže Đapić.

Prateći sadržaji zračne luke gradili bi se s obje strane ceste od Klise do zrakoplovne piste, a prostirali bi se na 150 hektara. ZLO bi dali u najam, a Aviopolis bi razvijali na temelju koncesija.

- U roku od osam godina, u tri faze, sagradit ću u Osijeku novi grad na Pampasu! Zvat će se Tech City i ondje će na 70 hektara zemljišta biti 120 novih poduzeća, 960 novozaposlenih, 2000 stanova i 8000 stanovnika. I za taj projekt već imam zainteresirane investitore - najavio je Anto Đapić.

Obećao i tramvaj do Josipovca i besplatan vozački za maturante

Kao treću ključnu točku svojeg programa navodi gradnju logističke baze, koja bi se na 40 hektara prostirala u blizini nikad zaživljene osječke Veletržnice. Ništa od obećanih projekata Đapić, kako je istaknuo, “ne smatra virtualnim, nego iza svega postoje već iskustva i kontakti koji će se kroz kasnije natječaje pretvoriti u stvarnost”. Đapić je obećao i tramvaj do Josipovca, 6000 kuna za novorođeno dijete, 500 kuna mjesečne pomoći obiteljima s troje i više djece, besplatan gradski prijevoz, a maturantima koji do jeseni donesu potvrdu o maturi omogućit će besplatno polaganje vozačkog ispita za vozila B kategorije! 

Idi na 24sata

Komentari 45

  • koden 21.05.2013.

    to anto vrati se bolje nego ovi bubalo,i njegov general,koji je pobiga u bosnu ka pravi supak,i to mi je general,pa se skriva,mrs uzmi mu sva odlicja. sramota

  • prdr 09.05.2013.

    Ma on je ovo od nekog prepisao

  • roto 09.05.2013.

    Šta ćeš dalje raditi kad se rješiš komaraca.

Komentiraj...
Vidi sve komentare