Obavijesti

News

Komentari 45

Đapić objavio rat komarcima: 'Jednom sam ih već pobijedio'

Đapić objavio rat komarcima: 'Jednom sam ih već pobijedio'
1

Bivši gradonačelnik Anto Đapić krenuo je u “insekticid-kandidaturu”, dopunjenu futurističkom razvojnom vizijom Osijeka kao Sin Cityja...

VIDEO

Već jednom sam pobijedio komarce! Najteže je bilo 2005., 2006. sam ih potpuno porazio, a 2007. sam se odlično nosio s njima, izjavio je Anto Đapić, nezavisni kandidat za gradonačelnika Osijeka.

Tvrdi da i zbog tako uspješnog iskustva u ratu s letećim krvopijama Osječani njemu trebaju dati prednost na skorašnjim lokalnim izborima.

- Želim se ponovno obračunati s komarcima - ustvrdio je Anto Đapić.

'Od Vlade tražimo da nam ne smeta i da ne favorizira Zagreb'

Ali nudi on još štošta. Kroz razvoj Zračne luke Osijek (ZLO), ostvari li se Đapićevo obećanje, za četiri bi godine preko nje godišnje putovalo 150.000 putnika, a prevozili bi više od 250.000 tona tereta. ZLO bi tako postao multiplikator razvoja cijele regije, a izravno i neizravno bi novo radno mjesto pronašlo više od 18.000 ljudi. Đapić je projekt oživljavanja ZLO-a nazvao Aviopolis.

- Nećemo nikog ništa moliti, jedino od Vlade tražimo da nam ne smetaju i prestanu favorizirati Zagreb - kaže Đapić.

Prateći sadržaji zračne luke gradili bi se s obje strane ceste od Klise do zrakoplovne piste, a prostirali bi se na 150 hektara. ZLO bi dali u najam, a Aviopolis bi razvijali na temelju koncesija.

- U roku od osam godina, u tri faze, sagradit ću u Osijeku novi grad na Pampasu! Zvat će se Tech City i ondje će na 70 hektara zemljišta biti 120 novih poduzeća, 960 novozaposlenih, 2000 stanova i 8000 stanovnika. I za taj projekt već imam zainteresirane investitore - najavio je Anto Đapić.

Obećao i tramvaj do Josipovca i besplatan vozački za maturante

Kao treću ključnu točku svojeg programa navodi gradnju logističke baze, koja bi se na 40 hektara prostirala u blizini nikad zaživljene osječke Veletržnice. Ništa od obećanih projekata Đapić, kako je istaknuo, “ne smatra virtualnim, nego iza svega postoje već iskustva i kontakti koji će se kroz kasnije natječaje pretvoriti u stvarnost”. Đapić je obećao i tramvaj do Josipovca, 6000 kuna za novorođeno dijete, 500 kuna mjesečne pomoći obiteljima s troje i više djece, besplatan gradski prijevoz, a maturantima koji do jeseni donesu potvrdu o maturi omogućit će besplatno polaganje vozačkog ispita za vozila B kategorije! 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 45
VIDEO

Grlić Radman neće biti ministar vanjskih poslova?! Doznajemo tko bi ga trebao naslijediti
IZBORI 2024.

Grlić Radman neće biti ministar vanjskih poslova?! Doznajemo tko bi ga trebao naslijediti

Predsjednik Republike Hrvatske Zoran Milanović primio je predsjednika Vlade Republike Hrvatske i predsjednika HDZ-a Andreja Plenkovića u okviru Ustavom predviđenog postupka za davanje mandata za sastavljanje Vlade Republike Hrvatske

Glavne sestre KBC-ova o situaciji u bolnicama i plaćama: 'Ima nas premalo, ali odlučile smo ostati'
INTERVJU ZA 24SATA

Glavne sestre KBC-ova o situaciji u bolnicama i plaćama: 'Ima nas premalo, ali odlučile smo ostati'

Plus+ Ne znam jesu li ljudi svjesni u kakvoj smo situaciji sad, a u kakvoj ćemo tek biti za 10 godina. U medicinske škole se upisuje premali broj učenika - otkriva nam glavna sestra KBC-a Split.
Plenković došao sa 78 potpisa! Milić na pitanje jesu li dobili mandat kratko rekao: 'Jesmo'
POGLEDAJTE VIDEO

Plenković došao sa 78 potpisa! Milić na pitanje jesu li dobili mandat kratko rekao: 'Jesmo'

Nakon što se sastao s Milanovićem, predsjednik mu je kratko rekao: 'Evo, radi klima'. Predaja potpisa trajala je svega 15-ak minuta, a glasnogovornik Milić je na pitanje 'Jeste li dobili mandate' kratko odgovorio 'Jesmo'.