To je to što me zanima!

Đapić: Vraćam se jer nismo završili posao započet '90-ih

Kuća nam se opasno nakrivila, valja spriječiti rušenje i trajno je učvrstiti pa neka je naša djeca nadograđuju. Ali hrvatska kuća mora postojati, kaže bivši šef HSP-a
Vidi originalni članak

Anto Đapić, predsjednik stranke Desno i nekadašnji čelnik HSP-a, ponovno se aktivirao u nacionalnoj politici, a poziva na okupljanje desnice, piše Večernji list. 

- Sklonio sam se s čela HSP-a zbog zastrašujuće kampanje protiv mene koju su zajedno vodili HDZ i SDP. Vraćam se jer nismo završili posao započet ‘90-ih. Kuća nam se opasno nakrivila, valja spriječiti rušenje i trajno je učvrstiti pa neka je naša djeca nadograđuju. Ali hrvatska kuća mora postojati - rekao je Đapić. 

Jeste li “grobar pravaša”, kako se zna čuti?

To je nastavak prljave kampanje o kojoj sam govorio. HSP je bio na nacionalnoj razini vrlo relevantan čimbenik tijekom 20 godina, koliko sam ga ja vodio. Prošlo je deset godina otkad nisam na čelu HSP-a, a HSP-a od tada – gotovo i nema. To je sasvim dovoljna činjenica svakome razumnom.

Kome smeta vaš povratak u nacionalnu politiku?

Hrvatskim neprijateljima i smutljivcima. Širok je raspon, od HDZ-a, osim za vrijeme državništva dr. Tuđmana koji je znao vrijednost snažne pravaške opcije, do antifa-ljevičara i političkog srpstva. Smetam i lažnim suverenistima jer im svojim javnim stavovima postavljam previsoke zahtjeve kojima nisu dorasli.

Trebaju li se desne opcije ujediniti?

Nema koristi od zbrajanja slabašnih strančica i nemoćnih liderčića. Mi moramo svi zajedno stvoriti političko dijete, puno bolje od svakoga od nas pojedinačno, a to se ne može pribrajanjem stranaka, nego stvaranjem nove kvalitete koju bih ja nazvao – savezom nacionalnog preporoda. Naše ujedinjenje mora biti rezultat našeg samoprijegora, odbacivanja taština i spremnosti na to da budemo obični vodonoše u interesu Hrvatske. Svi smo na ispitu.

I prije ste pozivali na ujedinjenje, zašto mislite da bi sad uspjelo?

Ujedini li se postojeći stranački potencijali ili ne, nastat će snažan nacionalni pokret, s nama ili bez nas, i trajno uspostaviti moćnu Hrvatsku. Tko ima pameti, sudjelovat će u tome, tko nema, bit će zaboravljen, kaže Đapić za Večernji.
 

Idi na 24sata

Komentari 66

  • pčela 06.03.2019.

    Tko ne uspije u životu, uđe u politiku.

  • avim 06.03.2019.

    Bio si puno i previše uz vlast i ništa nisi mogao niti znao napraviti. Hsp kada si ga na silu preuzelo onda si ga uništio, nisi ti sposoban nikoga voditi niti ujediniti. Uživajte u mirovini koju si dobio bez dana radnog staža

  • 06.03.2019.

    još nam samo ti fališ u politici onda će to biti po onoj narodnoj pjesmici,,kad ti grobar zadnju grudu hiti ,nebuš više mogal nigde u poslu biti,,

Komentiraj...
Vidi sve komentare