Obavijesti

News

Komentari 66

Đapić: Vraćam se jer nismo završili posao započet '90-ih

Đapić: Vraćam se jer  nismo završili posao započet '90-ih
1

Kuća nam se opasno nakrivila, valja spriječiti rušenje i trajno je učvrstiti pa neka je naša djeca nadograđuju. Ali hrvatska kuća mora postojati, kaže bivši šef HSP-a

VIDEO

Anto Đapić, predsjednik stranke Desno i nekadašnji čelnik HSP-a, ponovno se aktivirao u nacionalnoj politici, a poziva na okupljanje desnice, piše Večernji list. 

- Sklonio sam se s čela HSP-a zbog zastrašujuće kampanje protiv mene koju su zajedno vodili HDZ i SDP. Vraćam se jer nismo završili posao započet ‘90-ih. Kuća nam se opasno nakrivila, valja spriječiti rušenje i trajno je učvrstiti pa neka je naša djeca nadograđuju. Ali hrvatska kuća mora postojati - rekao je Đapić. 

Jeste li “grobar pravaša”, kako se zna čuti?

To je nastavak prljave kampanje o kojoj sam govorio. HSP je bio na nacionalnoj razini vrlo relevantan čimbenik tijekom 20 godina, koliko sam ga ja vodio. Prošlo je deset godina otkad nisam na čelu HSP-a, a HSP-a od tada – gotovo i nema. To je sasvim dovoljna činjenica svakome razumnom.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Kome smeta vaš povratak u nacionalnu politiku?

Hrvatskim neprijateljima i smutljivcima. Širok je raspon, od HDZ-a, osim za vrijeme državništva dr. Tuđmana koji je znao vrijednost snažne pravaške opcije, do antifa-ljevičara i političkog srpstva. Smetam i lažnim suverenistima jer im svojim javnim stavovima postavljam previsoke zahtjeve kojima nisu dorasli.

Trebaju li se desne opcije ujediniti?

Nema koristi od zbrajanja slabašnih strančica i nemoćnih liderčića. Mi moramo svi zajedno stvoriti političko dijete, puno bolje od svakoga od nas pojedinačno, a to se ne može pribrajanjem stranaka, nego stvaranjem nove kvalitete koju bih ja nazvao – savezom nacionalnog preporoda. Naše ujedinjenje mora biti rezultat našeg samoprijegora, odbacivanja taština i spremnosti na to da budemo obični vodonoše u interesu Hrvatske. Svi smo na ispitu.

I prije ste pozivali na ujedinjenje, zašto mislite da bi sad uspjelo?

Ujedini li se postojeći stranački potencijali ili ne, nastat će snažan nacionalni pokret, s nama ili bez nas, i trajno uspostaviti moćnu Hrvatsku. Tko ima pameti, sudjelovat će u tome, tko nema, bit će zaboravljen, kaže Đapić za Večernji.
 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 66
VIDEO

VIDEO Frka u Zagrebu, policajci s dugim cijevima izašli na teren! Uhićeno je četvero stranaca
TUČNJAVA U KLAIĆEVOJ

VIDEO Frka u Zagrebu, policajci s dugim cijevima izašli na teren! Uhićeno je četvero stranaca

Veća grupa stranih državljana se pred zatvaranje sukobila s vlasnikom kafića u Klaićevoj ulici u ponedjeljak navečer. U policijsku postaju je privedeno njih četvero, potvrdila nam je zagrebačka policija

Albanka koja je kod Dubrovnika usmrtila brata i sestru jurila je u svom BMW-u čak 170 na sat?!
TRAGEDIJA

Albanka koja je kod Dubrovnika usmrtila brata i sestru jurila je u svom BMW-u čak 170 na sat?!

Albanki Klevisi Ymeri (29) određen je jednomjesečni istražni zatvor
Pogledajte nevrijeme koje stiže u Hrvatsku: Moguće i jače oluje. U Zagrebu je drvo palo na auto
NAGLA PROMJENA VREMENA

Pogledajte nevrijeme koje stiže u Hrvatsku: Moguće i jače oluje. U Zagrebu je drvo palo na auto

Čitatelji su nam poslali fotografije sa Žitnjaka gdje je stablo palo na parkirani automobil. Promjenu vremena prati i velik pad temperature, koja je za 20-ak Celzija niža nego jučer u isto vrijeme na sjeveru zemlje