To je to što me zanima!

'Arty je bila dvospolac, vlasnik je rekao: Neću oštećenog psa!'

Za kućnog ljubimca strahoviti je stres gubitak obitelji. Mnogi su i žrtve bešćutnih vlasnika. Srećom, postoje dobri ljudi koji su im spremni vratiti vjeru u čovjeka i pružiti zasluženi dom.
Vidi originalni članak

Arty je bila dobermanka koju je bivši vlasnik uzeo iz uzgajivačnice. No Arty je ima problem. Rodila se i s muškim i sa ženskim spolnim organima. Ona je bila dvospolac.

POGLEDAJTE VIDEO:

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Ustanovio je to veterinar na ultrazvuku jer ona je imala penis, testise koji se još nisu spustili jer je bila premlada, ali i maternicu, jajnike i potpuno funkcionalne ženske organe osim vanjskog spolovila. Penis nije bio funkcionalan. Bivši vlasnik se užasnuo i rekao da ne želi oštećenog, neispravnog psa te ga je ponudio na udomljenje. Čak ga nije htio uzeti doma - započinje priču Irma Romek Repić (37) iz Zagreba.

Arty je tada imala svega nekoliko mjeseci i završila je kod djevojke koja brine o napuštenim ljubimcima, Glorije Malin. Ona se konzultirala s veterinarima i ustanovili su da bi za psa bilo najbolje kada bi odstranili muške spolne organe i ostavili samo ženske. No kako nije bilo vanjskog spolovila, morali su iz mjehura složiti uretru i napraviti otvor ispod anusa, rekonstruirati odvod i omogućiti psu nesmetano mokrenje. Kad su sve operacije bile gotove, Arty je postala ženka i bila je spremna za udomljenje.

- Vidjeli smo njezinu priču na Facebooku i odmah se zaljubili u nju. Ona je predivna i bilo nam je grozno da ju je netko odbacio samo zbog uvrnute prirode koja joj je podarila oba spola. Ionako imamo četiri udomljena psa, šest mačaka i zmiju, pa smo zaključili da nju moramo spasiti jer je nismo htjeli ostaviti na milost i nemilost drugim ljudima. Javili smo se i preuzeli je. Bila je to ljubav na prvi pogled. K nama je došla kad imala pet mjeseci i odmah se priviknula, no zdravlje joj je ostalo narušeno. Nedugo po dolasku zarazila se bakterijom MRSA - prepričava Irena koja je zajedno sa suprugom Josipom pokušala sve kako bi psa spasili od infekcije. Česte injekcije, posebna prehrana i stres izazvan svim tim zbivanjima na Arty je ostavio traga.

- Užasno je bila mršava, na pojedinim mjestima su joj ispale dlake, no vjerovali smo kako će se u narednim mjesecima oporaviti jer je napokon sve izgledalo u redu. Zaista smo uživali s njom. Iako je veličinom više nalikovala mužjacima i dostigla je maksimalnu visinu za mužjaka, imala je žensku nježnost i strpljivost. Jako je bila otvorena prema drugim ljudima, imala je puno povjerenja u njih, i beskrajno je bila zaigrana. Odlično se slagala s ostalim našim psima i vječito se igrala s njima - hvalila je Irena svoju ljubimicu. Irena priznaje kako joj briga o tolikim ljubimcima oduzima mnogo vremena, no kako ona i suprug nemaju djece nije joj teško odvojiti sate za svoje četveronošce. Zaposlena je u kladionici, a suprug je nedavno dobio otkaz pa traži novi posao. Žive u vrlo malom stanu u zagrebačkom Rudešu, no za skladne odnose to ne predstavlja problem.

- Svatko ima svoje mjesto i nije nam gužva. Susjedi su navikli jer već dugo godina imamo ljubimce tako da se ne žale na lajanje, a budući da niti jedan moj pas nije agresivan, nikad nismo imali neugodnosti - zaključila je Irena i priznala ipak da za sada neće nabavljati nove ljubimce jer unatoč skladu, realni nedostatak prostora ipak svi osjećaju.

Nažalost, Arty je ovih dana uginula unatoč svim naporima vlasnika i veterinara da ju spase. 

Idi na 24sata

Komentari 32

  • Bilježni 21.07.2017.

    Obožavatelji pasa na aparatima

  • Partiokojot 21.07.2017.

    Arty je bio zvijezda parade

  • Partiokojot 21.07.2017.

    Arty je bio zvijezda parade

Komentiraj...
Vidi sve komentare