Obavijesti

News

Komentari 32

'Arty je bila dvospolac, vlasnik je rekao: Neću oštećenog psa!'

'Arty je bila dvospolac, vlasnik je rekao: Neću oštećenog psa!'
1

Za kućnog ljubimca strahoviti je stres gubitak obitelji. Mnogi su i žrtve bešćutnih vlasnika. Srećom, postoje dobri ljudi koji su im spremni vratiti vjeru u čovjeka i pružiti zasluženi dom.

VIDEO

Arty je bila dobermanka koju je bivši vlasnik uzeo iz uzgajivačnice. No Arty je ima problem. Rodila se i s muškim i sa ženskim spolnim organima. Ona je bila dvospolac.

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

00:39

Ustanovio je to veterinar na ultrazvuku jer ona je imala penis, testise koji se još nisu spustili jer je bila premlada, ali i maternicu, jajnike i potpuno funkcionalne ženske organe osim vanjskog spolovila. Penis nije bio funkcionalan. Bivši vlasnik se užasnuo i rekao da ne želi oštećenog, neispravnog psa te ga je ponudio na udomljenje. Čak ga nije htio uzeti doma - započinje priču Irma Romek Repić (37) iz Zagreba.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Arty je tada imala svega nekoliko mjeseci i završila je kod djevojke koja brine o napuštenim ljubimcima, Glorije Malin. Ona se konzultirala s veterinarima i ustanovili su da bi za psa bilo najbolje kada bi odstranili muške spolne organe i ostavili samo ženske. No kako nije bilo vanjskog spolovila, morali su iz mjehura složiti uretru i napraviti otvor ispod anusa, rekonstruirati odvod i omogućiti psu nesmetano mokrenje. Kad su sve operacije bile gotove, Arty je postala ženka i bila je spremna za udomljenje.

- Vidjeli smo njezinu priču na Facebooku i odmah se zaljubili u nju. Ona je predivna i bilo nam je grozno da ju je netko odbacio samo zbog uvrnute prirode koja joj je podarila oba spola. Ionako imamo četiri udomljena psa, šest mačaka i zmiju, pa smo zaključili da nju moramo spasiti jer je nismo htjeli ostaviti na milost i nemilost drugim ljudima. Javili smo se i preuzeli je. Bila je to ljubav na prvi pogled. K nama je došla kad imala pet mjeseci i odmah se priviknula, no zdravlje joj je ostalo narušeno. Nedugo po dolasku zarazila se bakterijom MRSA - prepričava Irena koja je zajedno sa suprugom Josipom pokušala sve kako bi psa spasili od infekcije. Česte injekcije, posebna prehrana i stres izazvan svim tim zbivanjima na Arty je ostavio traga.

- Užasno je bila mršava, na pojedinim mjestima su joj ispale dlake, no vjerovali smo kako će se u narednim mjesecima oporaviti jer je napokon sve izgledalo u redu. Zaista smo uživali s njom. Iako je veličinom više nalikovala mužjacima i dostigla je maksimalnu visinu za mužjaka, imala je žensku nježnost i strpljivost. Jako je bila otvorena prema drugim ljudima, imala je puno povjerenja u njih, i beskrajno je bila zaigrana. Odlično se slagala s ostalim našim psima i vječito se igrala s njima - hvalila je Irena svoju ljubimicu. Irena priznaje kako joj briga o tolikim ljubimcima oduzima mnogo vremena, no kako ona i suprug nemaju djece nije joj teško odvojiti sate za svoje četveronošce. Zaposlena je u kladionici, a suprug je nedavno dobio otkaz pa traži novi posao. Žive u vrlo malom stanu u zagrebačkom Rudešu, no za skladne odnose to ne predstavlja problem.

- Svatko ima svoje mjesto i nije nam gužva. Susjedi su navikli jer već dugo godina imamo ljubimce tako da se ne žale na lajanje, a budući da niti jedan moj pas nije agresivan, nikad nismo imali neugodnosti - zaključila je Irena i priznala ipak da za sada neće nabavljati nove ljubimce jer unatoč skladu, realni nedostatak prostora ipak svi osjećaju.

Nažalost, Arty je ovih dana uginula unatoč svim naporima vlasnika i veterinara da ju spase. 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 32
VIDEO

Obrađeno skoro 100 posto: HDZ ima 61 mandat, SDP 42, DP 14, Most 11 mandata, a Možemo 10
UŽIVO: REZULTATI IZBORA

Obrađeno skoro 100 posto: HDZ ima 61 mandat, SDP 42, DP 14, Most 11 mandata, a Možemo 10

Nakon objave prvih rezultata u HDZ-u je zavladalo oduševljenje, a u SDP-u razočaranje. Cijelo vrijeme traje prebrojavanje, ali SDP se ne miče sa 42 mandata...

Pogledajte kako su glasali vaši susjedi, grad, selo, općina...
IZBORI 2024.

Pogledajte kako su glasali vaši susjedi, grad, selo, općina...

Na stranicama izbori možete pregledati rezultate po izbornim jedinicama i gradovima , tj. pogledati kako se glasalo u vašem 'susjedstvu'...
Marija Selak skinula štikle, Bulj pokidao narukvicu, Petrov pao u drugi plan - više neće biti šef
IZBORNA NOĆ U MOSTU

Marija Selak skinula štikle, Bulj pokidao narukvicu, Petrov pao u drugi plan - više neće biti šef

Božo Petrov došao je nešto prije 19 sati, ali je netragom nestao, pričalo se da je otišao kući oko 22 sata. Ipak, zvali su ga nazad. Ubrzo više neće biti predsjednik i Most traži novog šefa stranke