To je to što me zanima!

Austrijanci mogu u Hrvatsku, ali po povratku idu u karantenu

Nakon ulaska u zemlju više nije potrebna 14-dnevna karantena, a građani se trebaju pridržavati epidemioloških mjera o kojima će biti obaviješteni na granici
Vidi originalni članak

Hrvatska je tijekom vikenda otvorila granice za građane Europske unije kojima je ulazak nužan iz poslovnih, ekonomskih ili privatnih razloga. Također navode podatak koji je bitan mnogim državljanima Austrije, a to je dozvola za ulazak vlasnicima brodica.

POGLEDAJTE VIDEO: 

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Nakon ulaska u zemlju više nije potrebna 14-dnevna karantena, a građani se trebaju pridržavati epidemioloških mjera o kojima će biti obaviješteni na granici. To uključuje minimalan kontakt s ljudima oko sebe te redovito mjerenje temperature tijela tijekom boravka u Hrvatskoj.

Policiji treba ostaviti svoje podatke te adresu na kojoj će boraviti u Hrvatskoj. Ukoliko posjeduju plovilo ili nekretninu potrebno je predočiti dokument koji to dokazuje. Ukoliko je povod posjete poslovne prirode također treba imati potvrdu poziva na sastanak.

Unatoč tome što karantena nije potrebna za ulazak u Hrvatsku po povratku u Austriju svi su obvezni provesti 14 dana u karanteni ili napraviti test na korona virus.

ŽELE GOSPODARSKI OPORAVAK Europska komisija predlaže otvaranje granica unutar EU-a

Neki mediji su naveli da je obavijest nejasna iz razloga jer ne znaju da li se odnosi na turističke posjete. S druge strane neki mediji navode kako će se Hrvatska o uvjetima turističkih posjeta izjasniti u nekoliko nadolazećih dana.

Podsjetimo, krajem travnja njemački i austrijski mediji su izvještavali o Hrvatskoj kao korona-free zemlji te najboljoj turističkoj destinaciji za posjetu ovog ljeta.

Austrijski mediji spominju da su tržnice i dućani otvoreni te da su od ponedjeljka dozvoljena okupljanja više do deset osoba.

Među prvim strancima koji su ušli u Hrvatsku, od kojih je sveukupno 667 osoba, većina ih je bila iz Bosne, Slovenije i Srbije. Bilježi se mali broj osoba iz Austrije i Njemačke.


 

Idi na 24sata

Komentari 8

  • Aegon Targaryen ZD 13.05.2020.

    Ne razumijem zasto nasima nije stalo da prilikom ulaska u drzavu svi idu u samoizolaciju, a istovremeno svi koji borave u hrvatskoj i vracaju se doma u svojim zemljama moraju u samoizolaciju na 14 dana... A mi smo kao corona free... Meni izgleda da smo mi svi zarazeni u hrvatskoj i to sve zemlje znaju, pa svojim građanima sugeriraju samoizolaciju po povrtaku doma..

  • 13.05.2020.

    Među prvim strancima koji su ušli u Hrvatsku, od kojih je sveukupno 667 osoba, većina ih je bila iz Bosne, Slovenije i Srbije. - Kakve crne Bosne?? Zemlja se zove Bosna i Hercegovina!!!!

  • papilon100 13.05.2020.

    Pa Austrija je bila zariste zaraze trebalo bi bit obrnuto.

Komentiraj...
Vidi sve komentare