Obavijesti

News

Komentari 8

Austrijanci mogu u Hrvatsku, ali po povratku idu u karantenu

Austrijanci mogu u Hrvatsku, ali po povratku idu u karantenu
1

Nakon ulaska u zemlju više nije potrebna 14-dnevna karantena, a građani se trebaju pridržavati epidemioloških mjera o kojima će biti obaviješteni na granici

VIDEO

Hrvatska je tijekom vikenda otvorila granice za građane Europske unije kojima je ulazak nužan iz poslovnih, ekonomskih ili privatnih razloga. Također navode podatak koji je bitan mnogim državljanima Austrije, a to je dozvola za ulazak vlasnicima brodica.

POGLEDAJTE VIDEO: 

Pokretanje videa...

01:14

Nakon ulaska u zemlju više nije potrebna 14-dnevna karantena, a građani se trebaju pridržavati epidemioloških mjera o kojima će biti obaviješteni na granici. To uključuje minimalan kontakt s ljudima oko sebe te redovito mjerenje temperature tijela tijekom boravka u Hrvatskoj.

Policiji treba ostaviti svoje podatke te adresu na kojoj će boraviti u Hrvatskoj. Ukoliko posjeduju plovilo ili nekretninu potrebno je predočiti dokument koji to dokazuje. Ukoliko je povod posjete poslovne prirode također treba imati potvrdu poziva na sastanak.

Unatoč tome što karantena nije potrebna za ulazak u Hrvatsku po povratku u Austriju svi su obvezni provesti 14 dana u karanteni ili napraviti test na korona virus.

Europska komisija predlaže otvaranje granica unutar EU-a
Europska komisija predlaže otvaranje granica unutar EU-a

Neki mediji su naveli da je obavijest nejasna iz razloga jer ne znaju da li se odnosi na turističke posjete. S druge strane neki mediji navode kako će se Hrvatska o uvjetima turističkih posjeta izjasniti u nekoliko nadolazećih dana.

Podsjetimo, krajem travnja njemački i austrijski mediji su izvještavali o Hrvatskoj kao korona-free zemlji te najboljoj turističkoj destinaciji za posjetu ovog ljeta.

Austrijski mediji spominju da su tržnice i dućani otvoreni te da su od ponedjeljka dozvoljena okupljanja više do deset osoba.

Među prvim strancima koji su ušli u Hrvatsku, od kojih je sveukupno 667 osoba, većina ih je bila iz Bosne, Slovenije i Srbije. Bilježi se mali broj osoba iz Austrije i Njemačke.


 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 8
VIDEO

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi
FELJTON: ČERNOBILSKE TAJNE

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi

PRVI DIO Zagrebački Radio 101 prvi je u Jugoslaviji objavio informaciju o nuklearnoj katastrofi u Černobilu. Znanstvenica Alica Bauman danima je na televiziji obavještavala javnost o posljedicama

'Ovo je most smrti, svi koji su stajali tu jako brzo su umrli...'
FELJTON: ČERNOBIL, 2. DIO

'Ovo je most smrti, svi koji su stajali tu jako brzo su umrli...'

Hrvatski znanstvenik Zdenko Franić posjetio je Černobil i stajao na mjestu s kojeg su stanovnici Pripjata promatrali plamen nakon eksplozije u nuklearnoj elektrani. Svi ti ljudi s mosta završili su u agoniji...
Plenković opleo: 'Milanović i korumpirani SDP vabe DP'
NAKON SJEDNICE VLADE

Plenković opleo: 'Milanović i korumpirani SDP vabe DP'

Šef HDZ-a i tehnički premijer Andrej Plenković drži presicu nakon sjednice vlade. Istaknuo je da je HDZ-ova borba protiv korupcije snažna.