To je to što me zanima!

Baka i djed iz Like umjesto sina plaćaju alimentaciju za unuke. Spali su na granicu siromaštva

Više od novca, par iz Like muči tuga jer unuke nisu vidjeli već tri i pol godine. Pali su do granice siromaštva i živjeli od 300 eura na mjesec
Vidi originalni članak

Umirovljeni bračni par iz Like već tri i pol godine, umjesto sina, plaća alimentaciju za svoje četvero unučadi, nakon što ih je tužila snaha. Naime, kada jedan partner, obično otac, ne plaća alimentaciju, tada ta obaveza pada na bake i djedove.

Priču o umirovljenicima iz Like objavio je HRT u večernjem Dnevniku, a Baka i djed tražili su od novinarske ekipe HRT-a da im prilikom snimanja prikriju identitet jer ih je sram okoline i svih koji ih znaju. Njihov je sin nakon rastave ostao bez primanja, a financijski teret pao je na njih dvoje.

BORBA ČETIRI MAJKE Naša bitka za alimentaciju: 'Sud mu je za bolesno dijete odredio sramotnih 100 €. Ni to ne plaća'

- Suprug i ja plaćali smo 7.000 kuna od naših 9.000 kuna mirovine ili 75% naših mirovina po ovršnom zakonu. Do sada smo uplatili oko 20.000 eura - ispričala je baka Marija.

Pali su do granice siromaštva i živjeli od 300 eura na mjesec.

- Centar za socijalnu skrb Korenica u nadzoru je utvrdio da nemamo dovoljno novca za podmirenje osnovnih životnih potreba i odredio jednokratnu naknadu od 3.500 kuna u tri rate - rekla je baka Marija.

Odredba prema kojoj bake i djedovi plaćaju alimentaciju umjesto svoje djece, zapravo je model uvezen iz Sjedinjenih Američkih Država. Već devet godina Sindikat umirovljenika pokušava ga promijeniti.

MORA ODSLUŽITI GODINU DANA Majka iz Varaždina ide u zatvor, nije platila dug za alimentaciju od 46.000 kn: 'Nemam posao'

Više od novca, par iz Like muči tuga jer unuke nisu vidjeli već nekoliko godina.

- Tri i pol godine mi unuke nismo vidjeli. Ta djeca žude za nama i mi za njima. Mi ćemo otići, nas dvoje, za dan, za mjesec, za godinu. Djeca ostaju, na njima ostaju vječite traume - kazala je baka Marija.

Djed i baka iz Like i dalje svaki mjesec uplaćuju 400 eura alimentacije.

Idi na 24sata

Komentari 81

  • Krgujda 06.11.2023.

    Svaka čast, ako djeca mogu plaćati dugove svojih roditelja, onda ne vidim ništa loše i u tome da roditelji plaćaju dugove od djece

  • problematik 06.11.2023.

    Ovakav zakon jedino može imati Hrvatska i nitko drugi na svijetu.Čemu se ovdje čuditi kad smo u svemu nenormalni ????

  • Svetac_1_1 06.11.2023.

    Eto pa vi i dalje glasajte za HDZ.

Komentiraj...
Vidi sve komentare