News

Komentari 26

Majka iz Varaždina ide u zatvor, nije platila dug za alimentaciju od 46.000 kn: 'Nemam posao'

Majka iz Varaždina ide u zatvor, nije platila dug za alimentaciju od 46.000 kn: 'Nemam posao'

Majka je u dobi od 45 godina, potpuno je radno sposobna i nema nikakvih dokaza o postojanju okolnosti koje bi ju spriječile da ispuni svoju obvezu, a obvezu naknade štete u navedenom iznosu nije ispunila niti u minimalnom dijelu, naglašava sud

Bila sam tri dana u Njemačkoj i pokušala tamo pronaći posao, međutim ni tamo nisam uspjela pronaći posao. Plan mi je sad da se zaposlim u Hrvatskoj te da od tih prihoda podmirim dug, branila se majka troje djece iz okolice Varaždina, na Općinskom sudu, piše Danica.hr.

Sud joj je u dva navrata produživao rok za ispunjavanje obaveza, ali ona to do danas nije učinila. Treći puta nisu htjeli popustiti te će ona provesti godinu dana u zatvoru jer za dvoje djece nije platila alimentaciju u iznosu od 46.000 kuna. 

- Živim s majkom te se uzdržavam od njezine mirovine koja iznosi 2400 kuna - pokušala je pojasniti Darija, koja se na sudu branila da ne može platiti dug jer je nezaposlena.

- Majka je u dobi od 45 godina, potpuno je radno sposobna i nema nikakvih dokaza o postojanju okolnosti koje bi ju spriječile da ispuni svoju obvezu, a obvezu naknade štete u navedenom iznosu nije ispunila niti u minimalnom dijelu - naglašava sud. 

Darija se povremeno bavi nadničarenjem u susjedstvu, ali za to najčešće bude plaćena hranom.

Najčitaniji članci