To je to što me zanima!

Baka zlostavljanog dječaka (2): Tražit ću da se brinem o unuku

Majka žene (24) koja je zbog zanemarivanja djeteta završila u pritvoru tvrdi da će se, ako bude potrebno, vratiti živjeti u Hrvatsku, no da će zatražiti puno skrbništvo nad dječakom koji je u domu
Vidi originalni članak

Dvogodišnji dječak koji je u Kliniku za dječje bolesti u Zagrebu primljen s ozljedama za koje se sumnja da su posljedica zlostavljanja u petak je privremeno smješten u Dječji dom u Nazorovoj. Konačnu odluku o tome gdje će dječak završiti donijet će sud.

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

- Laž je da su na njemu gasili opuške. Kad su ga pregledali u ponedjeljak, na njemu nije bilo famoznih ožiljaka od čikova ni hematoma. Samo je na glavi imao ožiljak. Nemojte me krivo shvatiti. Ne branim svoju kćer, koja je napravila katastrofalnu pogrešku kad je sina ostavila nepoznatoj osobi koju nije provjerila - tvrdi dječakova baka. Dodaje kako radi u inozemstvu i da je kćeri slala novac za najam stana i režije kao i za dječji vrtić. Kći joj je, tvrdi, imala plaću od 5000 kuna. “Mogla je živjeti kao kraljica”, kaže sugovornica, koja se, tvrdi, posvađala s kćeri kad je lani vidjela da se slabo brine o sinu .

STRAVA IZ KLAIĆEVE Kako nitko nije primijetio da su dječaka mjesecima zlostavljali?

- Ja ću se brinuti o unuku. Ako treba, vratit ću se u Hrvatsku, no tražit ću puno skrbništvo. Neka postupak ide svojim tijekom, a ako institucije mojoj kćeri dopuste da ga može posjetiti, dobro, a ako ne, neće ga vidjeti - odlučna je majka žene (24) koja je završila u istražnom zatvoru.

BAKA ZLOSTAVLJANOG DJEČAKA: 'Bio je ispijen, majka mu nije kuhala, jeo je samo Čokolino'

U istražnom zatvoru završila je i dadilja (20), koja je, sumnjaju istražitelji, odgovorna za ozljeđivanje dječaka. Protiv njih policija je podnijela kaznene prijave zbog zanemarivanja djeteta i zlouporabe njegovih prava. Dadilja će se suočiti i s optužbom za nanošenje teških ozljeda, što bi joj moglo donijeti od jedne do osam godina zatvora.

Idi na 24sata

Komentari 63

  • Viktor ija 15.07.2019.

    Svi Vi koji krivite mene ni 1% ne znate istinu. Zašto institucije nisu prošle godine reagirale kad sam sudca pitala hoće li oni prijaviti soc. Skuzbi ili ja? Odgovor njegov je bio da ide tak i tak po sluzbenoj duznosti, ne sudite unaprijed da Vam se ne obije o glavu

  • 13.07.2019.

    Draga bako,ne znamo mi detalje!,ali tu nešto gadno s.rdi! Da je dotična majka kroz život bila odgovorna onda mi sada ne bi ovakove članke svakodnevno čitali.Rekla bih ovako:ne pada jabuka daleko od stabla.Uvijek ima iznimki,hvala Bogu.S djetetom će naravno jako puno stručnjaka raditi(to je potrebno),mada kakva je situacija u našoj Lijepoj,ni to nije izvjesno.I da,oslanjati se na onu staru izreku kako čovjeka ojača,ono što ga ne ubije,nije sretno rješenje.Eto,do tipkanja!

  • Fenix7 13.07.2019.

    Baka je zorno prikazala rezultate svojeg odgoja na kćeri. Samo poremećeni um mogao bi joj dodijeliti ovo jadno dijete na skrb. Nadam se da će ga posvojiti normalna obitelj.

Komentiraj...
Vidi sve komentare