To je to što me zanima!

Bakljada na Mirogoju: Obitelj i prijatelji oprostili se od Capara

Matija Capar poginuo je u strašnoj nesreći na 17. kilometru autoceste A1 u ponedjeljak u 1.30 sati. Osim njega, život je izgubio i član kuba Oskar Kadrnka (15)
Vidi originalni članak

Na zagrebačkom Mirogoju u četvrtak poslijepodne održan je posljednji ispraćaj tragično preminulog Matije Capara (34), jednog od najboljih malonogometaša koje je Hrvatska ikad imala i trenera iz malonogometnog kluba Futsal Dinamo.

POGLEDAJTE FOTOGALERIJU:

Matija Capar (33) te Oskar Kadrnka (15), mladi kadet kluba Futsal Dinamo, poginuli su u stravičnoj prometnoj nesreći u ponedjeljak rano ujutro na autocesti A1. Mladi trener se s djevojkom Mateom (27) i dvojicom kadeta futsal kluba Dinamo vraćao s turnira u Šibeniku. Renault Clio daruvarskih registracija prema Zagrebu vozio je Capar.

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

TRAGEDIJA Svladao ga umor: Poginuo je naslonjen na svoju djevojku...

Kako je izvijestila zagrebačka policija, između Jastrebarskog i Donje Zdenčine sletjeli su s ceste, udarili u zaštitnu mrežu, a potom i u betonski stup nadvožnjaka. Prizor na mjestu nesreće bio je stravičan. Na teren su izašli i vatrogasci Javne vatrogasne postrojbe Grada Zagreba i JVP-a Karlovac. Rezali su lim kako bi unesrećene izvukli iz smrskanog Clija. Drugi kadet, koji je u nesreći tek lakše ozlijeđen, navodno je sam izašao iz vozila. Vozilom Hitne pomoći prebacili su ga u Kliniku za dječje bolesti u Klaićevoj ulici u Zagrebu, a Caparovu djevojku u KBC Sestre milosrdnice. Oboje su prošli samo s lakšim ozljedama.

Kutiju šibica osvajao je sedam puta...

Velik čovjek, sjajan nogometaš i romantik godinama je bio pojam hrvatskog futsala. Ponekad se činilo da gdje god Capar igra, uspjeh je zagarantiran. A to je i okrunio prošle godine kada je s MNK Cvjetno Poliklinika Milojević sedmi put u karijeri osvojio Kutiju šibica. Skroman kakav je bio nikad sebe nije gurao u prvi plan. Bio je dobri duh hrvatskog futsala.

- Sedma Kutija? Ha, sebe nikad nisam smatrao legendom, uvijek sam dio momčadi, nikad motor. Sedam komada uz Čivraga nema nitko. Ne znam što bih rekao - skromno je rekao nakon osvojene sedme.

Dugo godina bio je član Nacionala nakon čega je prešao u Futsal Dinamo. 'Mali' Dinamo dobio je veliko nogometno pojačanje na terenu, ali veliko ljudsko u strukturi kluba. Pedagog i odgajatelj preuzeo je ulogu trenera i igrača.

KOMEMORACIJA ZA POGINULE "Matija je mislio na druge više nego na sebe. Bio je ikona..."

Matija Capar bio je omiljen na parketu, a zaštitni znak bili su mu golovi u posljednjim trenucima utakmica. Kada bi protivnici već zaključili utakmicu, odbrojavali posljednje sekunde do završetka, stvorio bi se Matija i zabio. Tako je za reprezentaciju Hrvatske u posljednjim sekundama zabio Češkoj i Španjolskoj, a komentator Eurosporta nazvao ga je "Flying Capar" ili "Leteći Capar". 

- Nakon što sam izašao iz dvorane, prišao mi je neki čovjek, nisam ga nikad vidio. Došao mi je i rekao: 'Čovječe, tebi samo plašt nedostaje da budeš Superman - rekao je Capar.

Uostalom, svoj posljednji gol zabio je upravo tako, u posljednjoj sekundi za produžetak protiv Novog Vremena... Nažalost, bio je to njegov posljednji gol. 

U Futsal Dinamo stigao je 2015. godine, kao hrvatski futsal reprezentativac s bogatim iskustvom.. Odmah se stavio na raspolaganje na svim funkcijama. Uostalom, Dinamo je bio njegov život, živio je za "modre" i vjerovao da će i onaj 'veliki' Dinamo jednog dana opet biti ponos svih njegovih navijača. 

OPROŠTAJ OD CAPARA Prijatelj Josip: Sve je osvojio osim turnira u svom kvartu

- Boysi su dokaz da prava ljubav prema Dinamu, bez ikakvog interesa gori i dalje. Kada gledate s terena s koliko energije i žara  navijaju od prve do zadnje minute, pa čak i nakon završetka, jednostavno morate shvatiti da oni za taj Dinamo žive i da taj Dinamo živi u njima - kazao je Capar.

Kao što je on živio za nogomet. Za Hrvatsku i Futsal Dinamo. Bio je više od igrača, više od prijatelja. Bio je dobri duh i dah Zagreba...

 

 

Idi na 24sata

Komentari 60

  • charles_bronson 08.06.2018.

    Umjesto bakljade, bolji primjer i ugođaj bio bi špalir ekipe u krevetima koji se trude naspavati.

  • kabrit72 08.06.2018.

    strašno :(((

  • Munjeigromovi_1 08.06.2018.

    Tužno je da se o tom covjeku prica kao o heroju a jednog decka kojije nastradao zbog njega se nigdje ne spominje . Trebali bi imati obzira bar prema obitelji tog djecaka i ne dizati tog covjeka u nebesa kao nekog pozitivca .

Komentiraj...
Vidi sve komentare