Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Svladao ga umor: Poginuo je naslonjen na svoju djevojku...

STAO I OSVJEŽIO SE: Trener Matija Capar (33) stao je na benzinskoj postaji prije nesreće. Osvježio se i popio energetsko piće. Nije prošlo deset minuta, a Clio je vrludao cestom

Foto: JVP Karlovac/screenshot Instagram
103 komentara

Deset minuta prije nesreće stali smo na benzinskoj crpki da malo odmorimo. Malo smo pričali, a onda je Capi rekao: ‘Ajmo krenuti više, da dođemo u Zagreb’, rekao nam je Josip Štivičić.

On je u ponedjeljak oko 1.30 sati autocestom A1 vozio kombi s kadetima kluba Futsal Zagreb iza Renault Clija u kojemu su poginuli legendarni malonogometni trener i igrač Matija Capar (33) te kadet Oskar Kadrnka (15). Na benzinskoj se Matija umio i popio energetsko piće te su nastavili put. S njima su u vozilu bili i njegova djevojka (27) te još jedan kadet.

ZAIGRAT ĆE I EKIPE IZ ŠIBENIKA Ispraćaj mladih nogometaša na Mirogoju, odigrat će se i tekma

- To je film koji mi se nikad neće izbrisati... Blinkao sam, trubio, da sam mogao ruku ispružiti da ga povučem. Vikao sam: ‘Ne Capi, ne!’. Iako znam da te riječi ne mogu pomoći, ali sam vikao. Kao da te riječi mogu povući auto natrag na cestu. Bilo je to deset sekundi u kojima vidiš da prijatelj ide u smrt, a ne možeš pomoći. Čim je skrenuo desno, znao sam da je gotov - ispričao je Štivičić. Kaže kako se Clio prevrtao dijagonalno barem dvadeset puta, udario u zaštitnu ogradu, popeo se na nju, pa zaustavio na stupu od mosta na četiri metra visine.

- Bio je to pakao, veliki gusti crni dim, morao sam s kombijem izbjeći sa strane. Micao sam stvari s autoceste, onaj ovjes željezni. Vjerujte, izgledalo je kao rušenje aviona. Matija je bio mrtav na mjestu. Bio je naslonjen na svoju djevojku. Taj drugi kadet je izašao neozlijeđen - govori nam Štivičić.

Vjeruje da su u autu svi spavali, jer da je netko bio budan, sigurno bi pokušao probuditi Matiju.

- Vidio sam kad je Capijev auto skrenuo, kad je počeo vibrirati po travi... On je očito toliko zaspao da ga nije mogla probuditi ni moja truba ni vibracije na travi - govori nam Josip.

IGRAČ SLUČAJNO U AUTU TRENERA Strava kod Jaske: Medalje su ležale na cesti gdje su poginuli

Otkriva da je s Caparom u Cliju bio još jedan kadet koji se upravo na benzinskoj postaji, gdje su stali, prebacio u kombi. To mu je vjerojatno spasilo život.

Da je Capar bio umoran i iscrpljen potvrdio nam je još jedan mladić koji se vozio s njim u kombiju. On kaže da je Matija te nedjelje bio budan već od 4.30 sati jer mu je netko od dečki poslao poruku i dobio odgovor.

- Nakon prve utakmice, kad smo imali pauzu, naš vozač je otišao šetati do mora, a trener je legao u auto i odspavao - kaže mladić.

TRAGIČNO PREMINUO U NESREĆI Tko je bio Matija Capar? Kutiju šibica osvajao je sedam puta...

‘Mici, neka te čuvaju anđeli’

Zbogom Mici moj, neka te čuvaju anđeli kao što si i ti čuvao mene. Volim te Mici moj, napisala je na svom profilu, djevojka Matije Capara. Ona je bila u Cliju koji je vozio Capar te je s lakšim ozljedama završila u KBC-u Sestre milosrdnice.

Možda vas zanima i ovo:
Message