Obavijesti

News

Komentari 60

Bakljada na Mirogoju: Obitelj i prijatelji oprostili se od Capara

Bakljada na Mirogoju: Obitelj i prijatelji oprostili se od Capara
21

Matija Capar poginuo je u strašnoj nesreći na 17. kilometru autoceste A1 u ponedjeljak u 1.30 sati. Osim njega, život je izgubio i član kuba Oskar Kadrnka (15)

VIDEO

Na zagrebačkom Mirogoju u četvrtak poslijepodne održan je posljednji ispraćaj tragično preminulog Matije Capara (34), jednog od najboljih malonogometaša koje je Hrvatska ikad imala i trenera iz malonogometnog kluba Futsal Dinamo.

POGLEDAJTE FOTOGALERIJU:

19
| Foto: Sanjin Strukic/PIXSELL/ilustracija

Matija Capar (33) te Oskar Kadrnka (15), mladi kadet kluba Futsal Dinamo, poginuli su u stravičnoj prometnoj nesreći u ponedjeljak rano ujutro na autocesti A1. Mladi trener se s djevojkom Mateom (27) i dvojicom kadeta futsal kluba Dinamo vraćao s turnira u Šibeniku. Renault Clio daruvarskih registracija prema Zagrebu vozio je Capar.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Pokretanje videa...

00:34
Svladao ga umor: Poginuo je naslonjen na svoju djevojku...
Svladao ga umor: Poginuo je naslonjen na svoju djevojku...

Kako je izvijestila zagrebačka policija, između Jastrebarskog i Donje Zdenčine sletjeli su s ceste, udarili u zaštitnu mrežu, a potom i u betonski stup nadvožnjaka. Prizor na mjestu nesreće bio je stravičan. Na teren su izašli i vatrogasci Javne vatrogasne postrojbe Grada Zagreba i JVP-a Karlovac. Rezali su lim kako bi unesrećene izvukli iz smrskanog Clija. Drugi kadet, koji je u nesreći tek lakše ozlijeđen, navodno je sam izašao iz vozila. Vozilom Hitne pomoći prebacili su ga u Kliniku za dječje bolesti u Klaićevoj ulici u Zagrebu, a Caparovu djevojku u KBC Sestre milosrdnice. Oboje su prošli samo s lakšim ozljedama.

Kutiju šibica osvajao je sedam puta...

Velik čovjek, sjajan nogometaš i romantik godinama je bio pojam hrvatskog futsala. Ponekad se činilo da gdje god Capar igra, uspjeh je zagarantiran. A to je i okrunio prošle godine kada je s MNK Cvjetno Poliklinika Milojević sedmi put u karijeri osvojio Kutiju šibica. Skroman kakav je bio nikad sebe nije gurao u prvi plan. Bio je dobri duh hrvatskog futsala.

- Sedma Kutija? Ha, sebe nikad nisam smatrao legendom, uvijek sam dio momčadi, nikad motor. Sedam komada uz Čivraga nema nitko. Ne znam što bih rekao - skromno je rekao nakon osvojene sedme.

Dugo godina bio je član Nacionala nakon čega je prešao u Futsal Dinamo. 'Mali' Dinamo dobio je veliko nogometno pojačanje na terenu, ali veliko ljudsko u strukturi kluba. Pedagog i odgajatelj preuzeo je ulogu trenera i igrača.

"Matija je mislio na druge više nego na sebe. Bio je ikona..."
"Matija je mislio na druge više nego na sebe. Bio je ikona..."

Matija Capar bio je omiljen na parketu, a zaštitni znak bili su mu golovi u posljednjim trenucima utakmica. Kada bi protivnici već zaključili utakmicu, odbrojavali posljednje sekunde do završetka, stvorio bi se Matija i zabio. Tako je za reprezentaciju Hrvatske u posljednjim sekundama zabio Češkoj i Španjolskoj, a komentator Eurosporta nazvao ga je "Flying Capar" ili "Leteći Capar". 

- Nakon što sam izašao iz dvorane, prišao mi je neki čovjek, nisam ga nikad vidio. Došao mi je i rekao: 'Čovječe, tebi samo plašt nedostaje da budeš Superman - rekao je Capar.

Uostalom, svoj posljednji gol zabio je upravo tako, u posljednjoj sekundi za produžetak protiv Novog Vremena... Nažalost, bio je to njegov posljednji gol. 

U Futsal Dinamo stigao je 2015. godine, kao hrvatski futsal reprezentativac s bogatim iskustvom.. Odmah se stavio na raspolaganje na svim funkcijama. Uostalom, Dinamo je bio njegov život, živio je za "modre" i vjerovao da će i onaj 'veliki' Dinamo jednog dana opet biti ponos svih njegovih navijača. 

Prijatelj Josip: Sve je osvojio osim turnira u svom kvartu
Prijatelj Josip: Sve je osvojio osim turnira u svom kvartu

- Boysi su dokaz da prava ljubav prema Dinamu, bez ikakvog interesa gori i dalje. Kada gledate s terena s koliko energije i žara  navijaju od prve do zadnje minute, pa čak i nakon završetka, jednostavno morate shvatiti da oni za taj Dinamo žive i da taj Dinamo živi u njima - kazao je Capar.

Kao što je on živio za nogomet. Za Hrvatsku i Futsal Dinamo. Bio je više od igrača, više od prijatelja. Bio je dobri duh i dah Zagreba...

 

 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 60
VIDEO

Penava: 'Znam s kim nećemo razgovarati'; Božinović: 'Mi smo napravili sjajan rezultat...'
UŽIVO: REZULTATI IZBORA

Penava: 'Znam s kim nećemo razgovarati'; Božinović: 'Mi smo napravili sjajan rezultat...'

Izbori su iza nas, obrađeni su svi glasovi, a sada kreće političko nadmudrivanje. Tko će s kime koalirati i stvoriti većinu...

Pogledajte kako su glasali vaši susjedi, grad, selo, općina...
IZBORI 2024.

Pogledajte kako su glasali vaši susjedi, grad, selo, općina...

Na stranicama izbori možete pregledati rezultate po izbornim jedinicama i gradovima , tj. pogledati kako se glasalo u vašem 'susjedstvu'...
Marija Selak skinula štikle, Bulj pokidao narukvicu, Petrov pao u drugi plan - više neće biti šef
IZBORNA NOĆ U MOSTU

Marija Selak skinula štikle, Bulj pokidao narukvicu, Petrov pao u drugi plan - više neće biti šef

Božo Petrov došao je nešto prije 19 sati, ali je netragom nestao, pričalo se da je otišao kući oko 22 sata. Ipak, zvali su ga nazad. Ubrzo više neće biti predsjednik i Most traži novog šefa stranke