To je to što me zanima!

Ban Ki Moon: Nitko ne može nadoknaditi osmijeh djeteta

Moramo naučiti lekciju iz Srebrenice kako bi spriječili nove pokolje u svijetu.Za mene ne postoji tužnije mjesto za posjet od Srebrenice, kazao je glavni tajnik UN-a
Vidi originalni članak

Glavni tajnik UN-a Ban Ki Moon u pratnji predsjedavajućeg predsjedništva BiH Bakira Izetbegovića posjetio je Memorijalni centar Potočari u Srebrenici. Moon je nakon posjete Memorijalnom centru Potočari-Srebrenica izjavio da su Ujedinjeni narodi u lipnju 1995. propustile zaštititi Srebrenicu.

- Moramo naučiti lekciju iz Srebrenice kako bi spriječili nove pokolje u svijetu - kazao je Moon i dodao da za glavnog tajnika UN-a ne postoji tužnije mjesto za posjet od dolaska u Memorijalni centar žrtvama genocida u Srebrenici.

- Ovdje stojim u tuzi i žalosti. Mi dijelimo bol, izražavamo duboko poštovanje žrtvama i suosjećamo s njihovim obiteljima. Nitko ne može nadoknaditi očevu ruku i osmijeh djeteta. Znam da je mnogo majki ovdje sahranilo svoje sinove i izražavam im svoje duboko poštovanje. Srebrenica je sveto tlo za obitelji žrtava, ali i za obitelji UN-a - poručio je glavni tajnik UN-a.

Izetbegović: Dolazak Moona u Srebrenicu je hrabar čin

Nakon odavanja počasti žrtvama genocida i sastanka s preživjelim Srebreničanima, Izetbegović se obratio Moonu rekavši da je da je njegov dolazak na mjesto genocida hrabar čin.

- Došli ste da se suočite s onim što je rezultat grešaka i kukavičluka vaših prethodnika, jer prema Rezoluciji 1999 UN su priznale grešku u Srebrenici. Rezolucija UN-a  je pokazala sramni embargo na uvoz oružja i nepravedno izjednačavanje svih strana u ratu. Rezolucija je pokazala da su Ujedinjene nacije zatvorile oči pred dimenzijama zla koje se dešavalo ovdje - rekao je Izetbegović glavnom tajniku UN-a.

Idi na 24sata

Komentari 10

  • zagrebcan 26.07.2012.

    ma koga ti blefiras mlatis praznu slamu i za to te debelo placaju gadis mi se nakazo nista ti tako vazno neradis foleru .

  • vidum 26.07.2012.

    Ogavno! Boli njega i njegove gazde đoko za Srebrenicu. Koriste ovu strašnu tragediju da bi dobili podršku za svoju bolesnu politiku. Jutros sam slušajući na radiju odmah shvatio što im je cilj, a onda je sa TV-a stigla i potvrda: ono što se dogodilo u Srebrenici ne smije se ponoviti u Siriji. Koristi se Srebrenica, kako bi se promijenila vlast u Siriji i tako otvorio put za napad na Iran, jer vrijeme curi, a iran je sve bliži ostvarenju cilja.

  • NOVI SNAŽNI SDP 26.07.2012.

    Koje licemjerje UN je dozvolio da dođe do genocida u Srebrenici pa bi onda po tome trebao zajedno sa Mladićem, Karađićem, Plavšićkom i ostalima odgovarati za njega ali ne kao Plavšićka koja je već na slobodi, već na naćin da budu u najmanju ruku pogubljeni na elektrićnoj stolici.

Komentiraj...
Vidi sve komentare