Obavijesti

News

Komentari 10

Ban Ki Moon: Nitko ne može nadoknaditi osmijeh djeteta

Ban Ki Moon: Nitko ne može nadoknaditi  osmijeh djeteta
1

Moramo naučiti lekciju iz Srebrenice kako bi spriječili nove pokolje u svijetu.Za mene ne postoji tužnije mjesto za posjet od Srebrenice, kazao je glavni tajnik UN-a

VIDEO

Glavni tajnik UN-a Ban Ki Moon u pratnji predsjedavajućeg predsjedništva BiH Bakira Izetbegovića posjetio je Memorijalni centar Potočari u Srebrenici. Moon je nakon posjete Memorijalnom centru Potočari-Srebrenica izjavio da su Ujedinjeni narodi u lipnju 1995. propustile zaštititi Srebrenicu.

- Moramo naučiti lekciju iz Srebrenice kako bi spriječili nove pokolje u svijetu - kazao je Moon i dodao da za glavnog tajnika UN-a ne postoji tužnije mjesto za posjet od dolaska u Memorijalni centar žrtvama genocida u Srebrenici.

- Ovdje stojim u tuzi i žalosti. Mi dijelimo bol, izražavamo duboko poštovanje žrtvama i suosjećamo s njihovim obiteljima. Nitko ne može nadoknaditi očevu ruku i osmijeh djeteta. Znam da je mnogo majki ovdje sahranilo svoje sinove i izražavam im svoje duboko poštovanje. Srebrenica je sveto tlo za obitelji žrtava, ali i za obitelji UN-a - poručio je glavni tajnik UN-a.

Izetbegović: Dolazak Moona u Srebrenicu je hrabar čin

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Nakon odavanja počasti žrtvama genocida i sastanka s preživjelim Srebreničanima, Izetbegović se obratio Moonu rekavši da je da je njegov dolazak na mjesto genocida hrabar čin.

- Došli ste da se suočite s onim što je rezultat grešaka i kukavičluka vaših prethodnika, jer prema Rezoluciji 1999 UN su priznale grešku u Srebrenici. Rezolucija UN-a  je pokazala sramni embargo na uvoz oružja i nepravedno izjednačavanje svih strana u ratu. Rezolucija je pokazala da su Ujedinjene nacije zatvorile oči pred dimenzijama zla koje se dešavalo ovdje - rekao je Izetbegović glavnom tajniku UN-a.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 10
VIDEO

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'
IZ MINUTE U MINUTU

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'

Iran je bio u stanju pripravnosti nakon što je Izrael rekao da će odgovoriti na iranski napad na njega u subotu navečer

Žestoke reakcije na Ustavni sud, Benčić: To je udar; Milanović poručio 'Ovo tu je državni udar'
POSTIZBORNI PREGOVORI

Žestoke reakcije na Ustavni sud, Benčić: To je udar; Milanović poručio 'Ovo tu je državni udar'

Nakon održanih parlamentarnih izbora stanje je ovakvo - HDZ 61 mandat, Rijeke pravde 42, Domovinski pokret 14, Most 11, Možemo 10, NPS 2, IDS 2, Fokus 1
Milanović gubi šansu sastaviti  Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?
ANALIZA GRMOJINA ISTUPA

Milanović gubi šansu sastaviti Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?

Opcija  s 57 zastupnika u kojoj se "čeka" Most je dakle otpala. Ako bi se svih 13 zastupnika Domovinskog pokreta priključilo toj koaliciji, dolazimo do brojke 70. Ali onda iz nje otpadaju i Možemo i troje zastupnika SDSS-a