To je to što me zanima!

Banožić čestitao Paucima dan osnutka 4. gardijske brigade: Pokazali ste što znači odlučnost

Ministar obrane Mario Banožić napisao je da mu je čast što može čestitati obljetnicu ustrojavanja postrojbe koja od Domovinskog rata predstavljala primjer izvrsne uvježbanosti, koordinacije i prilagodbe svim izazovima
Vidi originalni članak

Ministri obrane i branitelja Mario Banožić i Tomo Medved čestitali su u petak Paucima 32. obljetnicu ustrojavanja udarne 4. gardijske brigade, prisjećajući se 196 poginulih i četvorice nestalih pripadnika.

"Put momaka i djevojaka s crvenim beretkama put je viteštva i časti hrvatskog vojnika, ponos hrvatskog naroda i uzor budućim generacijama kako se voli i brani domovina", napisao je Medved.

APN ODOBREN I BANOŽIĆU Danas je zadnji dan prijave za APN. Evo gdje je najveći interes

Ustvrdio je da njihov ratni put svijetli niz najvećih pobjeda, časti i ponosa iz vremena ispisivanja najvažnijih stranica domovinske povijesti u kojima će zauvijek ostati upisani zlatnim slovima.

Nažalost, slobodu nije dočekalo 196 poginulih i četvorica nestalih Pauka, kojih se danas, rekao je Medved posebno prisjećamo.

Medved je čestitao i mladim Paucima, poručivši da oni danas u redovima pobjedničke Hrvatske vojske pronose slavu crvene beretke u domovini te u misijama i operacijama diljem svijeta.

VLAST JE SLAST Grebatori: Lista političara koji su kao i Bane iskoristili priliku i uzeli subvencije, kuće i stanove

Ministar obrane Mario Banožić napisao je da mu je čast što može čestitati obljetnicu ustrojavanja postrojbe koja od Domovinskog rata predstavljala primjer izvrsne uvježbanosti, koordinacije i prilagodbe svim izazovima i postavljenim zadaćama.

"Za vrijeme Domovinskog rata svojim primjerom pokazali ste nam što može hrvatska odlučnost i zajedništvo. Zbog toga je naša obaveza danas, omogućiti vam da nastavite putem svojih prethodnika", poručio je ministar.

OVO JE ZBILJA IZJAVIO Primorac: 'Što ako Banožića za deset godina dijete pita - Tata, zašto nisi uzeo APN, a mogao si'

Dodao je da će u nadolazećem razdoblju provesti povijesne projekte modernizacije Hrvatske vojske, uključujući i nabavu 30 dodatnih BOV Patria. "Vjerujem kako ćete opremljeni suvremenim naoružanjem s iznimnim vojnim vještinama koje posjedujete i pokazujete u domovini, ali i u međunarodnim misijama i operacijama, i dalje biti na čast i ponos Hrvatske vojske", rekao je ministar.

 

Idi na 24sata

Komentari 0

Komentiraj...
Vidi sve komentare