To je to što me zanima!

Banožić: 'Trebamo osigurati prevenciju humanitarne katastrofe u Afganistanu'

Banožić je rekao da bi se u okvirima zajedničke sigurnosne i obrambene politike trebale primijeniti naučene lekcije iz Afganistana kako bi se izbjeglo ponavljanje istih pogrešaka
Vidi originalni članak

Ministar obrane Mario Banožić sudjelovao je na neformalnom sastanku ministara obrane Europske unije u Ljubljani na kojem se razgovaralo o stanju u Afganistanu, priopćilo je u četvrtak ministarstvo obrane.

U KUTINI 19 AFGANISTANACA Božinović: Migranti koje smo zbrinuli žele azil u Hrvatskoj, vjerojatno će ga i dobiti

Banožić je rekao da bi se u okvirima zajedničke sigurnosne i obrambene politike trebale primijeniti naučene lekcije iz Afganistana kako bi se izbjeglo ponavljanje istih pogrešaka.

"U suradnji s partnerima moramo se fokusirati na prevenciju humanitarne katastrofe u obliku nekontroliranih migracija i voditi računa da Afganistan ne postane utočište terorističkih organizacija“, rekao je.

LOZANČIĆ SE NE SLAŽE S NJIM Banožić: Uvjeren sam da se proces migracija iz Afganistana neće odraziti na Hrvatsku

Što se tiče operativnog angažmana Europske unije, Banožić je rekao da neupitna potpora partnerima u Sahelu, Libiji i u najbližem susjedstvu, ali istovremeno treba jasno dati do znanja da se od partnera očekuje provedba potrebnih političkih i sigurnosnih reformi.

"Europska unija mora ojačati operativni angažman, pogotovo u najbližem susjedstvu, a upravo će aktualni rad na Strateškom kompasu doprinijeti zajedničkom razumijevanju razine ambicije i sposobnosti koje moramo razvijati. Ovakav pristup doprinijet će vjerodostojnosti Europske unije u naporima prevencija kriza i izgradnje mira i stabilnosti“, rekao je Banožić

Idi na 24sata

Komentari 12

  • patron 04.09.2021.

    a Hrvatska nista ha?

  • Trešnjevčanka 04.09.2021.

    I što je zapravo rekao? I, da, u Hrvatskoj teče med i mlijeko, svi zaposleni, plaće i mirovine super, ZG i Banovina obnovljeni?

  • Ekscem 04.09.2021.

    Treba ih dovesti tu pa onda na njima raditi humanitarne prevencije.

Komentiraj...
Vidi sve komentare