To je to što me zanima!

Barbierijeva partnerica: 'Veljko je popio dvije čaše plavca, samo je htio isprobati svog tetejca!'

Razgovarali smo s partnericom Veljka Barbierija koja nam je opisala zašto je ugledni književnik i gastronomski stručnjak pucao pod utjecajem alkohola u čempres u Makarskoj
Vidi originalni članak

Ma popio je dvije čaše vina i ispalio dva metka iz svog tetejca. U svom đardinu! Samo ga je htio isprobati, uvjerava nas Ljubica Hardman, partnerica Veljka Barbierija. Podsjetimo, alkoholizirani gastronomski stručnjak i književnik priveden je sinoć nakon što je pucao u stablo pred svojom kućom. Policiji je dobrovoljno predao automatsku pušku AK 47, jednu malokalibarsku pušku, jednu zračnu pušku i jedan plinski pištolj.

PIJAN PUCAO NA STABLO Uhitili Veljka Barbierija: 'Stavio je metu na čempres i tri puta pucao. Mogao je nekog ubiti'

Ljubica nam je ispričala što se sinoć događalo u Veljkovom dvorištu.

- Imali smo feštu otvaranja intermedijalnog centra kod Hloverke u 19 sati. Veljko je prvi put izašao nakon korone. Na tri romana je radio! I sad, popio je čašicu previše. Iz svog tetejca ispalio je dva metka, u svom dvorištu. Netko ga je prijavio i došla je policija. Ja sam bila u kupaonici, taman sam se šminkala. To se dogodilo u 18:27 - precizna je Ljubica.

Kaže kako nije bio toliko pijan dok je pucao.

- Ma to su promili koji nisu strašni. Popio je dvije čaše plavca od našeg prijatelja. Nije vozio, ja sam trebala biti za volanom. I zašto ne bi popio ako neće voziti? - kazuje nam Veljkova partnerica. 

Dobro, a što je s oružjem? Nije baš uobičajeno da netko puca po dvorištu.

- Ima tetejca i ima trajnu dozvolu za njega. Išao ga je isprobati u svom đardinu, na svom drvetu. Jest, imao je i kalašnjikov, znate da je bio u ratu. Imao je i nekakvo bezazleno oružje što je držao u kući. I sad, ja sam se šminkala i kaže on: 'Idem ja njega ispucat, nema streljane. Kažem mu ja: 'Nemoj', ali eto, otišao je - kazuje nam Ljubica i dodaje da Veljko inače nema običaj pucati po dvorištu. 

OSRAMOTILA SE LAŽNIM FOTKAMA Hloverka Novak Srzić reklamira Makarsku rivijeru fotografijama iz Mozambika. Razotkrili su je

- Veljko vam je kao dijete, kao i svi umjetnici. On je bezazlen. Sad je napisao tri romana, cijelu koronu je odradio i jučer je bilo prvi put da je malo izašao. Htio je malo zadovoljstva, malo sreće. A odvela ga policija. Cijelu noć sam ga čekala, a ovdje su došla dva policajca i, kao, čuvala oružje. Vratio se jutros kući - ispričala nam je Ljubica Hardman.

'Bio je kod nas u konobi, ne znam što mu je bilo'

Veljko Barbijeri gotovo svakodnevno zalazi u kultnu makarsku konobu Kalalarga. Baš jučer bio je prvi dan da su otvorili nakon korona-krize.

Mario Tomaš, vlasnik konobe, potvrđuje da je slavni gastronom navratio:

- Ode je svaki dan. Mi smo k'o familija. Javio se, doša nan je zaželit sve najbolje kako smo otvorili, i otiša je ća u neku normalnu uru, oko dva, tri popodne. Bio je tu i sve je bilo normalno, a šta mu se dogodilo u međuvremenu ne znan - kaže Tomaš. Pitali smo ga zna li što bi moglo nagnati Barbierija da uzme vatreno oružje i s njim puca po parku?

- Nije mi jasno jer se nismo vidjeli, nismo se čuli. Ne znan ja zašto je puca na stablo - kazao je Tomaš.

Idi na 24sata

Komentari 104

  • mdcro24 10.06.2020.

    Osigurao se on kao da ce svjetski rat

  • Hiroo_Onoda 10.06.2020.

    Ako je čovjek sklon alkoholu (a neki kažu da je) treba mu ukinut dozvolu za oružje i oružje oduzet. Sa 1,7 promila bez vozačke ostaneš taj čas i to na malo duže. Znači za više od 1,5 najmanje 6 mjeseci i novčano od 10-20 tisuća kuna. Jel i pucanje iz TT-ejca spada u tu kategoriju i jeli je olakotna okolnost što je društveno prihvatljiva osoba i što nije umjesto čempresa upucao čovjeka.

  • Del Boy 10.06.2020.

    Ovaj nema slike i reportaže gdje nije sa čašom u ruci

Komentiraj...
Vidi sve komentare