To je to što me zanima!

Benčić: Ne može se odgovornost za cijepljenje prebacivati na privatnike, kampanja je loša

Mi strahove moramo moći adresirati kroz kampanju. Rekla sam ministru da ne ide s pozicije autoriteta i prisile, nego razumijevanja, rekla je saborska zastupnica Sandra Benčić
Vidi originalni članak

Ne podržavamo tu ideju. Odgovornost za cijepljenje se ne može prebacivati na privatne subjekte. Kampanja je napravljena toliko loše, sasvim je kriv pristup da Stožer i Vlada daju poruku da se građani cijepe. Trebalo se ići na to da građani idu ka građanima, posebno jer znamo da je povjerenje nisko. Oni koji su se u Saboru cijepili, cijepili su se preko reda. Mi i danas u ranjivim skupinama imamo onih koji nisu cijepljeni. Jučer smo dali prijedloge kako cijepiti takve skupine. Kampanja treba obuhvaćati one koji su se cijepili i koji kažu zašto su se cijepili, jer mi strahove moramo moći adresirati kroz kampanju. Rekla sam ministru da ne ide s pozicije autoriteta i prisile, nego razumijevanja - rekla je saborska zastupnica zeleno-lijeve koalicije Sandra Benčić za N1.

GLAS PODUZETNIKA: 'Postotak procijepljenosti među poduzetnicima veći je od procijepljenosti stanovništva'

Benčić poručuje i kako nema potrebe davati građanima nagrade za cijepljenje i kako bi bilo bolje da im se olakšaju davanja koja trenutno imaju.

- Trošak lockdowna nam je bio visok, kao i bolničkog liječenja. Savjetovali smo da se starije koji se cijepe oslobodi plaćanja dopunskog osiguranja. Mislim da ne treba ići na sustav nagrađivanja, nego olakšati građanima davanja koja i onako imaju. Penalizacija nije dobar put - poručila je Benčić.

Osvrnula se i na dolazak Ursule von der Layen u Zagreb te kaže kako se ne zna hoće li Hrvatska moći iskoristiti sav novac koji joj stoji na raspolaganju.

UVJETOVANJE POTPORA Ugostitelji ogorčeni: 'Što bih ja trebao necijepljenim radnicima dati otkaz? To nema smisla!'

- Novac je dan na temelju prijedloga plana, a vidjet ćemo što smo zapravo dobili i što je zadnja verzija plana… Nije dobro što proces nije bio sasvim transparentan. Kapacitet za alokaciju sredstava nije takav da smo optimistični. Znamo kakvi su nam kapaciteti bili za razdoblje 2014-2020. Još sada imamo vrlo nisu stopu iskoristivosti sredstava - rekla je Benčić.

Idi na 24sata

Komentari 4

  • gonisee 08.07.2021.

    Čemu cijepivo? Dokazano ne pomaze.

  • Konjak 0.5 08.07.2021.

    Ahaha radnik primi cjepivo. Da bi šef dobio potporu za njega?  Dobro došli u Hrvatsku.  Nije ni čudno sto privatnici žive bolje nego šefovi u javnim službama.  Mislim da ne postoji privatnik koji je sam uspio...zato radnik daje 45% doprinosa državi.  Da bi država dala privatniku potporu.  I di je tu sirotinja? U pm.  Pljuc stoko

  • maromaro72 08.07.2021.

    Jel vidite što je cijepljenje napravilo od ove dame.

Komentiraj...
Vidi sve komentare