Obavijesti

News

Komentari 14

'Postotak procijepljenosti među poduzetnicima veći je od procijepljenosti stanovništva'

'Postotak procijepljenosti među poduzetnicima veći je od procijepljenosti stanovništva'

Naime, više od 54% članova koji su ispunili anketu primilo je jednu ili obje doze cjepiva, a još 5% to namjerava učiniti, što je dokaz da poduzetnici na odgovoran način pristupaju svome zdravlju, kažu u UGP

VIDEO

Udruga Glas poduzetnika, potaknuta nedavnom najavom Vlade RH da će mjere potpore poduzetnicima ovisiti o procijepljenosti njihovih zaposlenika, ovih je dana provela anketu među svojim članovima na temu cijepljenja protiv bolesti covid-19.

Članovi UGP-a već su se više puta javno očitovali o istupima premijera i pojedinih ministara iz kojih se moglo zaključiti da poduzetnike smatraju glavnim krivcima za lošu procijepljenost građana.

Udruga Glas poduzetnika oštro osuđuje prijetnje vladajućih o ukidanju mjera potpore poduzetnicima i zaposlenima koji nisu cijepljeni i odlučno odbacuje navode prema kojima su poduzetnici odgovorni za loš odaziv građana na cijepljenje. Dapače, rezultati ankete UGP-a pokazuju upravo suprotnu tendenciju, navodi UGP u svom priopćenju.

Na anketno pitanje koje je UGP postavio članovima u kratkom je roku pristiglo više od 1400 odgovora, što se može smatrati reprezentativnim uzorkom na kojem se temelje rezultati koji pokazuju da je veliki broj poduzetnika i zaposlenih u privatnom sektoru itekako odgovoran prema sebi i okolini, suprotno onome što je iz redova vladajućih dolazilo u medije proteklih dana.

Udruga Glas poduzetnika: 'Hrvatske šume uništavaju Požgaj grupu, ovo je sramotno'
Udruga Glas poduzetnika: 'Hrvatske šume uništavaju Požgaj grupu, ovo je sramotno'

Naime, više od 54% članova koji su ispunili anketu primilo je jednu ili obje doze cjepiva, a još 5% to namjerava učiniti, što je dokaz da poduzetnici na odgovoran način pristupaju svome zdravlju, ali i dokaz želje da se izbjegne novi val pandemije koji bi dodatno ugrozio hrvatsko gospodarstvo. Oko 10% ispitanih članova preboljelo je bolest, a 30% ispitanika nije se cijepilo niti to planira učiniti.

Iz priloženih podataka jasno je vidljivo da je postotak cijepljenih poduzetnika i zaposlenih u privatnom sektoru dosta veći od postotka cijepljenih građana na razini države, koji se kreće oko 38% ukupnog stanovništva, odnosno oko 45% odraslog stanovništva. Stoga se može zaključiti da su optužbe premijera i pojedinih ministara usmjerene prema poduzetnicima i privatnom sektoru potpuno neutemeljene i da bi Vlada krivca za lošu procijepljenost građana trebala tražiti negdje drugdje, ističu u UGP-u.

“Najava Vlade da će segregirati zaposlene u privatnom sektoru temeljem cijepljenosti otvara sasvim novo poglavlje u povijesti terora i represije kojoj smo izloženi kao poduzetnici u Hrvatskoj. Mi smo kao magarci navikli na batinu, ali preživjeli smo i izdržali sve namete, napade, omalovažavanje i diskriminaciju do sada, pa ćemo tako preživjeti i ovu pošast, a za pravdu i poštivanje ustavnih prava svih građana, poduzetnika i zaposlenih u privatnom sektoru ćemo se očigledno morati izboriti sudskim putem.” - izjavio je Dražen Oreščanin, izvršni direktor udruge Glas poduzetnika.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 14
VIDEO

UŽIVO Rafalei  slijeću na Pleso
PRATITE NA 24SATA

UŽIVO Rafalei slijeću na Pleso

Povijesnim preletom od vojne baze kod Bordeauxa u Zagreb stiže prvih šest od ukupno 12 borbenih zrakoplova Rafalea koje je Hrvatska naručila od Francuske

Izvor iz HDZ-a: Sve je vrlo blizu dogovora s DP-om. Vučemilović i Pavliček će dati podršku?
IZ MINUTE U MINUTU

Izvor iz HDZ-a: Sve je vrlo blizu dogovora s DP-om. Vučemilović i Pavliček će dati podršku?

Prošlo je tjedan dana od parlamentarnih izbora, ali i dalje nitko nije skupio 76 ruku i formirao većinu. Kreću ozbiljni pregovori
Dvije 'madamice' su u Zagrebu godinama vodile posao. Za sat vremena naplaćivale 159,27 €!
ZARADILE 30 TISUĆA EURA

Dvije 'madamice' su u Zagrebu godinama vodile posao. Za sat vremena naplaćivale 159,27 €!

DETALJI OPTUŽNICE Spolne usluge oglašavale su pod naslovima 'Plava bomba 35 g.', 'Mazna37', 'Vatrena plavuša, grudi 4' i slično. Neki od muškaraca su odlazili kada bi vidjeli da žena ne odgovara opisu iz oglasa