To je to što me zanima!

Bernardić o raskolu u stranci: 'Hajka na mene nije slučajna'

Podsjetimo, početkom tjedna održana je sjednica Kluba zastupnika na kojoj se Bernardić suočio sa žestokim kritikama zbog načina vođenja stranke
Vidi originalni članak

Nakon višednevne šutnje o sukobima i raskolu u stranci, šef SDP-a Davor Bernardić obratio se novinarima u Hrvatskom saboru, no konkretno baš i nije ništa rekao niti dao jasne odgovore na pitanja.
Poručio je kako je stranci posljednjih dana nanesena šteta.

- To je očito i ne treba nam forenzičar da to utvrdi. O svemu ćemu razgovarati slijedeći tjedan na tijelima stranke. Razgovarat ćemo kako dalje, a moj zadatak je u SDP-u osigurati prosperitet, stabilnost i budućnost. I to ću napraviti - rekao je Bernardić.

Na pitanje smatra li se odgovornim za stanje u stranci i za pad rejtinga, za što ga nezadovoljnici prozivaju, Bernardić je istaknuo da on nije padao otkad je preuzeo stranku.

- Rejting stranke je stabilan otkad sam preuzeo SDP. On nije naročito rastao, ali nije ni padao. O svemu ćemo razgovarati na tijelima stranke slijedeći tjedan. Vidjet ćemo kako dalje i raspravljat ćemo o svemu pa i o prijedlogu o opozivu predsjednika za kojeg vjerujem da će biti upućen sukladno statutu - poručio je.

Na nekoliko puta postavljeno pitanje misli li odstupiti sam s funkcije predsjednika, Bernardić je ponavljao kako će o svemu razgovarati unutar stranke te da je on legalno izabran predsjednik SDP-a.

- Vrlo jednostavno sam vam odgovorio na to pitanje. Ja sam legalno izabran predsjednik SDP-a, sa velikom podrškom članica i članova, devet mjeseci vodim stranku i ne mogu i neću komentirati unutarstranačke stvari. O tome ćemo razgovarati unutar stranke. Ali ne želim da se cijela priča o SDP-u pretvori u raspravu o nepriznavanju rezultata izbora od prije devet mjeseci - rekao je, pomalo kroz smijeh, Bernardić.

Na pitanje hoće li za članove stranke koji su, prema njegovim riječima stranci nanijeli štetu, biti posljedica, Bernardić je ponovio kako će o svemu razgovarati idući tjedan na tijelima stranke.
Novinare je zanimalo i koje su to mračne sile i tko to u SDP-u ne želi Istražno povjerenstvo za Agrokor koje je Bernardić spomenuo na svojem Facebook profilu.

- Vrlo je jednostavna situacija. Od trenutka kada smo zahtijevali istinu o Agrokoru, kada smo pokrenuli opoziv ministra Marića, kreće jedna neviđena hajka na mene koja, vjerujem, nije slučajna. A to smo mogli vidjeti na slučaju Sauche - rekao je, a novinari su mu ponovili pitanje na koga je mislio pod mračnim silama i koji to SDP-ovci ne žele Povjerenstvo.

- Odgovorio sam na to pitanje. Morate vrlo jasno i decidirano govoriti. Nije pristojno govoriti neistine. Ono što smo tražili i na čemu ćemo inzistirati je istina o Agrokoru iz kojeg pet mjeseci nemamo nikakav podatak, ni jednu informaciju o kompaniji koja ugrožava svaku hrvatsku obitelj. Vlada skriva istinu o Agrokoru, a mi inzistiramo na istini za Agrokor i glasanju o tome pa ćemo vidjeti tko će ga podržati, a čije ruke će biti protiv - pričao je Bernardić.

Novinari su ga i treći put jasno pitali koje su to mračne sile, ali Bernardić je opet rekao kako je na to pitanje odgovorio.

Novinari su ga pitali i za govor premijera Andreja Plenkovića u UN-u zbog kojeg je slovenski premijer Miro Cerar otkazao sastanak u Zagrebu koji su dogovorili za idući tjedan.

- Ne mogu komentirati govor, ali mogu laž. Premijer nas je prevario jer je reako da će riješiti stvar s gospodinom Cerarom. Mi za konzenzus jesmo, ali za prevaru ne. Lagao je za Sloveniju, za nastavak obrazovne reforme, za povećanje struje, a najveća laž je Agrokor. Lagao je da će doći Cerar na sastanak i da će riješiti stvar. Mi smo dali uvjete, konzenzus da, izdaja nacionalnih interesa ne. Želimo dubinsku analizu arbitraže da vidimo što smo dobili što izgubili. U međuvremenu se trebao dogoditi sastanak s Cerarom koji se nažalost nije dogodio. To je trebao biti početak rješavanja problema Hrvatske i Slovenije. Premijer nas je lagao - rekao je Bernardić.

Idi na 24sata

Komentari 128

  • efteling 23.09.2017.

    Bernardic?Nevidljiv u Saboru...Sada se brani akcijama Grbina u istom..ali ni to nije bitno.Ovo je realiti nesposobnih politicara.SDP je itekako potreban Hrvatskoj kao opozicija.Da bi bila dobra opozicija mora imati ideje i viziju kako dalje.Reforme,kao i uvodjenja novih pravila ponasanja sa ciljem obnove poverenja gradjana.To Bernardic ne nudi vec se skriva iza Agrokora i tako bori za poziciju.Zaboravlja da je u sluzbi Hrvatske a ne sebe.Zbog njega i takvih kao on,Plenki boy moze raditi sto hoce i jos vise srozavati poverenje i gradjana i ostalih drzava u Hrvatsku.To je i tvoja odgovornost...Bernardicu!Ovo sto citam je samo odbrana pozicije...tvoje licne i na zalost nema nikakve veze sa Hrvatskom i njenom prosperitetu!

  • Leonards_1 23.09.2017.

    ,Grbin ,Stazić,Jovanović,Opačić,Komadina,Maras i još njih par nek osnuju stranku SDP će biti na dobitku a oni će samo uzeti ionako malo glasova SDS-u , znači SDP ma tko god bude predsjednik bit će na dobitku!

  • Sokol ga nije volio 22.09.2017.

    Taj BERO pijun=KOMAD...INA

Komentiraj...
Vidi sve komentare