Obavijesti

News

Komentari 128

Bernardić o raskolu u stranci: 'Hajka na mene nije slučajna'

Bernardić o raskolu u stranci: 'Hajka na mene nije slučajna'
1

Podsjetimo, početkom tjedna održana je sjednica Kluba zastupnika na kojoj se Bernardić suočio sa žestokim kritikama zbog načina vođenja stranke

VIDEO

Nakon višednevne šutnje o sukobima i raskolu u stranci, šef SDP-a Davor Bernardić obratio se novinarima u Hrvatskom saboru, no konkretno baš i nije ništa rekao niti dao jasne odgovore na pitanja.
Poručio je kako je stranci posljednjih dana nanesena šteta.

- To je očito i ne treba nam forenzičar da to utvrdi. O svemu ćemu razgovarati slijedeći tjedan na tijelima stranke. Razgovarat ćemo kako dalje, a moj zadatak je u SDP-u osigurati prosperitet, stabilnost i budućnost. I to ću napraviti - rekao je Bernardić.

Na pitanje smatra li se odgovornim za stanje u stranci i za pad rejtinga, za što ga nezadovoljnici prozivaju, Bernardić je istaknuo da on nije padao otkad je preuzeo stranku.

- Rejting stranke je stabilan otkad sam preuzeo SDP. On nije naročito rastao, ali nije ni padao. O svemu ćemo razgovarati na tijelima stranke slijedeći tjedan. Vidjet ćemo kako dalje i raspravljat ćemo o svemu pa i o prijedlogu o opozivu predsjednika za kojeg vjerujem da će biti upućen sukladno statutu - poručio je.

Na nekoliko puta postavljeno pitanje misli li odstupiti sam s funkcije predsjednika, Bernardić je ponavljao kako će o svemu razgovarati unutar stranke te da je on legalno izabran predsjednik SDP-a.

- Vrlo jednostavno sam vam odgovorio na to pitanje. Ja sam legalno izabran predsjednik SDP-a, sa velikom podrškom članica i članova, devet mjeseci vodim stranku i ne mogu i neću komentirati unutarstranačke stvari. O tome ćemo razgovarati unutar stranke. Ali ne želim da se cijela priča o SDP-u pretvori u raspravu o nepriznavanju rezultata izbora od prije devet mjeseci - rekao je, pomalo kroz smijeh, Bernardić.

Na pitanje hoće li za članove stranke koji su, prema njegovim riječima stranci nanijeli štetu, biti posljedica, Bernardić je ponovio kako će o svemu razgovarati idući tjedan na tijelima stranke.
Novinare je zanimalo i koje su to mračne sile i tko to u SDP-u ne želi Istražno povjerenstvo za Agrokor koje je Bernardić spomenuo na svojem Facebook profilu.

- Vrlo je jednostavna situacija. Od trenutka kada smo zahtijevali istinu o Agrokoru, kada smo pokrenuli opoziv ministra Marića, kreće jedna neviđena hajka na mene koja, vjerujem, nije slučajna. A to smo mogli vidjeti na slučaju Sauche - rekao je, a novinari su mu ponovili pitanje na koga je mislio pod mračnim silama i koji to SDP-ovci ne žele Povjerenstvo.

- Odgovorio sam na to pitanje. Morate vrlo jasno i decidirano govoriti. Nije pristojno govoriti neistine. Ono što smo tražili i na čemu ćemo inzistirati je istina o Agrokoru iz kojeg pet mjeseci nemamo nikakav podatak, ni jednu informaciju o kompaniji koja ugrožava svaku hrvatsku obitelj. Vlada skriva istinu o Agrokoru, a mi inzistiramo na istini za Agrokor i glasanju o tome pa ćemo vidjeti tko će ga podržati, a čije ruke će biti protiv - pričao je Bernardić.

Novinari su ga i treći put jasno pitali koje su to mračne sile, ali Bernardić je opet rekao kako je na to pitanje odgovorio.

Novinari su ga pitali i za govor premijera Andreja Plenkovića u UN-u zbog kojeg je slovenski premijer Miro Cerar otkazao sastanak u Zagrebu koji su dogovorili za idući tjedan.

- Ne mogu komentirati govor, ali mogu laž. Premijer nas je prevario jer je reako da će riješiti stvar s gospodinom Cerarom. Mi za konzenzus jesmo, ali za prevaru ne. Lagao je za Sloveniju, za nastavak obrazovne reforme, za povećanje struje, a najveća laž je Agrokor. Lagao je da će doći Cerar na sastanak i da će riješiti stvar. Mi smo dali uvjete, konzenzus da, izdaja nacionalnih interesa ne. Želimo dubinsku analizu arbitraže da vidimo što smo dobili što izgubili. U međuvremenu se trebao dogoditi sastanak s Cerarom koji se nažalost nije dogodio. To je trebao biti početak rješavanja problema Hrvatske i Slovenije. Premijer nas je lagao - rekao je Bernardić.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 128
VIDEO

Plenković: 'Milanović odmah treba dati ostavku. Sad ću iz inata i dišpeta formirati 76!'
SASTAO SE VRH HDZ-A

Plenković: 'Milanović odmah treba dati ostavku. Sad ću iz inata i dišpeta formirati 76!'

Nakon sastanka vrha HDZ-a, šef stranke Plenković obratio se javnosti

Što je sad ovo? Čak tri partnera HDZ-a idu na europske izbore s ovim oporbenim strankama!
NOVA KOALICIJA

Što je sad ovo? Čak tri partnera HDZ-a idu na europske izbore s ovim oporbenim strankama!

HSLS i HNS su na parlamentarnim izborima bili na listi s HDZ-om i dosad su im čuvali leđa u vladajućoj većini. Jednako kao i SDSS. Ali za ove izbore su formirali blok s onima koji ne žele čuti za podršku HDZ-u
'Izborit ćemo se da svako srpsko selo ima sve što i hrvatsko. Ali SDSS je nama neprihvatljiv!'
BURNA PRESICA PENAVE

'Izborit ćemo se da svako srpsko selo ima sve što i hrvatsko. Ali SDSS je nama neprihvatljiv!'

SDSS i Možemo! su nam neprihvatljivi partneri. Sa svima drugima se razgovora.  Pravi razgovori su tek krenuli s jučerašnjim danom, kaže Penava