To je to što me zanima!

Beroš o štrajku vozača saniteta: 'Nema razloga da se rješenje traži preko 'leđa' pacijenata'

O svim pitanjima treba konstruktivno razgovarati što Ministarstvo čini te se usuglašava rješenje sa svim dionicima koji odlučuju o tom pitanju, poručio je Beroš u priopćenju
Vidi originalni članak

Ministar zdravstva Vili Beroš komentirao je štrajk vozača saniteta koji je najavljen za ponedjeljak. Vozači saniteta traže donošenje uredbe kojom bi se izjednačile na razini cijele države njihove plaće koje se razlikuju i po 1500 kuna, ovisno o županiji. 

- Svaki protest koji je u skladu sa zakonom je legitiman i demokratski način izražavanja stajališta i iskazivanja zahtjeva za rješenjem određenih otvorenih pitanja. S te strane podržavam najavljeni protest dijela vozača u sanitetskom prijevozu, ukoliko je zakonski utemeljen s obzirom na nužnost pružanja zdravstvenih usluga pacijentima - stoji u priopćenju. 

NIJE GOVORIO ISTINU Najveći Banožićev uspjeh je državni stan koji je sam sebi dodijelio. Sad će biti kažnjen...

Ipak, Beroš navodi da, kao ministar zdravstva nema razumijevanja i tolerancije prema "uskraćivanju zdravstvene skrbi našim najranjivijim građanima kojima je sanitetski prijevoz ključan u njihovom liječenju i zbrinjavanju". 

ČAROBNJACI IZ VINOGRADSKE Lijekove ne plaćaju, a uređaj su iskeširali čak 40 dana prije roka

- O svim pitanjima treba konstruktivno razgovarati što Ministarstvo čini te se usuglašava rješenje sa svim dionicima koji odlučuju o tom pitanju. Još prošle godine Vlada, kao i Ministarstvo zdravstva, uspostavila je dijalog sa sindikatima i pokazala volju za rješavanjem tog pitanja te nema razloga za traženjem rješenja na ulici ili preko 'leđa' naših pacijenata. Stoga, kao ministar zdravstva, očekujem od Domova zdravlja kao i od vozača u sanitetskom prijevozu da nastavljaju pružati kontinuiranu kvalitetnu zdravstvenu zaštitu kako bismo u konstruktivnom i mirnom ozračju pružili maksimum našim bolesnicima te zajedničkim naporima pronašli rješenje na dobrobit naših djelatnika - stoji u priopćenju. 

Idi na 24sata

Komentari 35

  • ilmare 16.05.2022.

    Ne preko leđa pacijenata ? Pa, vi to stalno radite. I pritom se bogatite, a ne odgovarate nikad i nikom . Do sada...

  • ivan87nx 16.05.2022.

    opet ovaj slinavi vili....

  • antifavakser 16.05.2022.

    zanimljivo, a razloge da se rjesenje trazi preko ledja vozaca saniteta vidis?! bas zanimljiv fenomen i jos zanimljivija slucajnost...najslucajnija slucajna slucajnost ;-)

Komentiraj...
Vidi sve komentare