To je to što me zanima!

Beroš: 'Restriktivne mjere će uskoro početi davati rezultate'

Mi smo pet dana iza Italije, naš prvi slučaj je pet dana iza njihovog. Naša dinamika je puno drugačija, naša krivulja nije tako strma, izjavio je ministar zdravstva Vili Beroš
Vidi originalni članak

Unatoč širenju zaraze u zdravstvenim ustanovama, imamo dovoljno zdravih liječnika u sustavu, izjavio je ministar Vili Beroš u emisiji HRT-a 'U mreži Prvog'. Od korona virusa u Hrvatskoj trenutno boluje više od 300 ljudi, a čak 495 medicinskih djelatnika je u samoizolaciji. 

POGLEDAJTE VIDEO: 

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

- Zasad smo poduzeli značajne restriktivne mjere, i očekujemo da će kroz koji dan početi davati rezultate. Ako broj novooboljelih bude znatno rastao, izvjesno je da ćemo morati poduzeti još restriktivnije mjere - rekao je Beroš te dodao kako unatoč širenju zaraze u zdravstvenim ustanovama imamo dovoljno zdravih liječnika u sustavu.

- Ne bih isključio uvođenje novih, strožih mjera iako aktualna situacija u ovom trenutku ne pokazuje potrebu za tim - rekao je ministar i objasnio kako je Hrvatskoj od iznimne važnosti što smo usporili eksponencijalni rast. 

ZBILJA POMAŽE Protiv korona tjeskobe - dobro se isplačite i izudarajte jastuk

- Mi smo pet dana iza Italije, naš prvi slučaj je pet dana iza njihovog. Naša dinamika je puno drugačija, naša krivulja nije tako strma - rekao je ministar zaključujući kako nam to omogućava fleksibilnost. 

- Ako neće doći do eksplozije novih slučajeva, mi ćemo ovo kontrolirati. Naravno da je moguć i drugi scenarij, mi smo i na to spremni. Ako se desi talijanski ili španjolski scenarij, i na njega ćemo reagirati - zaključio je Beroš koji će na pressici Stožera civilne zaštite u 9 sati iznijeti podatke o novooboljelima, no ministar je rekao da 'značajnijih momenata nema'. 

 

Idi na 24sata

Komentari 100

  • cicinakitu 26.03.2020.

    Aaahahahahah, tko ti povjeruje, magare je. Ekponencijalni rast tek slijedi, a kad vidis da nisi u pravu, reci ces da je zbog potresa....

  • 26.03.2020.

    kakve nove restrikcije, doktori odu potajno na skijanje što uzrokuje evakuaciju bolnice, sada je ispalo da je jedna od skijašica bila u kontaktu sa osobom iz vinogradske koja je zaražena pa je i ta bolnica u karanteni, doktor Nakić inače prijatelj Plenkovića dođe iz austrije i umjesto da bude 14 dana u samoizolaciji on idući dan odlazi na posao iako ostatak smrtnika na to ne smije ni pomisliti, također belgija je bila na listi zemalja za koje je po dolasku u hrvatsku određena 14 dnevna karantena. Na vodicama se održao seminar vezan za tumore gdje je glavni gost doktor pozitivan na korona virus i nije mu pripisana nikakva izolacija ni karantena i vrlo je vjerojatno zarazio i ostale. Dubravka Šuica dođe iz belgije, dan nakon stoji iza plenkovića da bi se nakon javne konferencije belgija maknula sa službenog popisa jer su ljudi o tome počeli postavljati pitanja. Država zatvori granice i onda na dan izbora u hdz-u se odluče na taj dan otvoriti granicu prema srbiji i bih. Prije nego se krene sa novim mjerama prvo dovedite u red svoj kokošinjac ili možda vi političari znate nešto što skrivate od nas ostalih pa se ponašate tako nonšalantno.

  • zvonkod 26.03.2020.

    Ima ji neko da vodi statistiku u % prema broju stanovnika ?

Komentiraj...
Vidi sve komentare