To je to što me zanima!

Biden za ministra zdravstva postavio Xaviera Becerru

Bivši kongresmen Becerra vodit će američko ministarstvo zdravstva koje se bori s ponovnim izbijanjem koronavirusa, rekordnim brojem zaraženih i dnevnim brojem umrlih
Vidi originalni članak

Izabrani američki predsjednik Joe Biden namjerava postaviti kalifornijskog glavnog tužitelja Xaviera Becerru za ministra zdravstva i tako mu dati ključnu ulogu u borbi s pandemijom koronavirusa, potvrdila su u nedjelju Reutersu dva izvora. 

Bivši kongresmen Becerra vodit će američko ministarstvo zdravstva koje se bori s ponovnim izbijanjem koronavirusa, rekordnim brojem zaraženih i dnevnim brojem umrlih koji posljednjih dana prelazi brojku od dvije tisuće, te se priprema za procjepljivanje nacije. 

STRATEŠKO PARTNERSTVO Biden i Guterres o pandemiji i klimatskim promjenama

Odabir Becerre, 62-godišnjeg Latinoamerikanca, na čelo ministarstva zdravstva pao je nakon pritisaka na Bidena da u svoj izbor za čelne ljude unese više različitosti. 

Do sada je u SAD-u od zaraze koronavirusom umrla više od 281 tisuća ljudi. 

Izvor blizak odluci rekao je kako bi ime novog ministra zdravstva moglo biti službeno objavljeno već u ponedjeljak.

STRUČNJAK ZA ZARAZNE BOLESTI Biden pozvao Faucija da se pridruži njegovu timu

Biden je prošloga tjedna imenovao najistaknutije članove svog zdravstvenog tima za borbu protiv pandemije Covida-19, a puni sastav tima trebao bi biti poznat ovaj tjedan. Također, Biden je  pozvao ravnatelja Nacionalnog instituta za alergije i zarazne bolesti, Anthonya Faucija, koji je bio član Trumpove radne grupe za koronavirus, da ostane na mjestu glavnog medicinskog savjetnika.

Idi na 24sata

Komentari 2

  • Habsburška Nizozemska 07.12.2020.

    Sjajan izbor, politički korektni uhljeb koji je naredio lokalnim tužiocima da ne procesiraju pljačku, palež i nasilje BLM-a i Antife. Otvara se nova runda šampanjca u Pekingu i Moskvi.

  • Imotski faker 🍺🍺 07.12.2020.

    ode amerika u 3 p.m kao i svi mi u svitu...tko god prihvati vakcinu moja sucut... jer dobra je ta vakcina kad se mora drzat na -80 dok nedodje u tijelo...svima je normalnim jasno kakva je to vakcina....Jos ovaj bilden koji je inace poznat po dobrim dijelima kao ubijanju ljudi...svaka cast narode Amerike kao i ostali vidimo se na drugom svitu...malo po malo svi...

Komentiraj...
Vidi sve komentare