News

Komentari 2

Biden za ministra zdravstva postavio Xaviera Becerru

Biden za ministra zdravstva postavio Xaviera Becerru

Bivši kongresmen Becerra vodit će američko ministarstvo zdravstva koje se bori s ponovnim izbijanjem koronavirusa, rekordnim brojem zaraženih i dnevnim brojem umrlih

Izabrani američki predsjednik Joe Biden namjerava postaviti kalifornijskog glavnog tužitelja Xaviera Becerru za ministra zdravstva i tako mu dati ključnu ulogu u borbi s pandemijom koronavirusa, potvrdila su u nedjelju Reutersu dva izvora. 

Bivši kongresmen Becerra vodit će američko ministarstvo zdravstva koje se bori s ponovnim izbijanjem koronavirusa, rekordnim brojem zaraženih i dnevnim brojem umrlih koji posljednjih dana prelazi brojku od dvije tisuće, te se priprema za procjepljivanje nacije. 

Odabir Becerre, 62-godišnjeg Latinoamerikanca, na čelo ministarstva zdravstva pao je nakon pritisaka na Bidena da u svoj izbor za čelne ljude unese više različitosti. 

Do sada je u SAD-u od zaraze koronavirusom umrla više od 281 tisuća ljudi. 

Izvor blizak odluci rekao je kako bi ime novog ministra zdravstva moglo biti službeno objavljeno već u ponedjeljak.

Biden je prošloga tjedna imenovao najistaknutije članove svog zdravstvenog tima za borbu protiv pandemije Covida-19, a puni sastav tima trebao bi biti poznat ovaj tjedan. Također, Biden je  pozvao ravnatelja Nacionalnog instituta za alergije i zarazne bolesti, Anthonya Faucija, koji je bio član Trumpove radne grupe za koronavirus, da ostane na mjestu glavnog medicinskog savjetnika.

Najčitaniji članci