Obavijesti

News

Komentari 2

Biden za ministra zdravstva postavio Xaviera Becerru

Biden za ministra zdravstva postavio Xaviera Becerru

Bivši kongresmen Becerra vodit će američko ministarstvo zdravstva koje se bori s ponovnim izbijanjem koronavirusa, rekordnim brojem zaraženih i dnevnim brojem umrlih

Izabrani američki predsjednik Joe Biden namjerava postaviti kalifornijskog glavnog tužitelja Xaviera Becerru za ministra zdravstva i tako mu dati ključnu ulogu u borbi s pandemijom koronavirusa, potvrdila su u nedjelju Reutersu dva izvora. 

Bivši kongresmen Becerra vodit će američko ministarstvo zdravstva koje se bori s ponovnim izbijanjem koronavirusa, rekordnim brojem zaraženih i dnevnim brojem umrlih koji posljednjih dana prelazi brojku od dvije tisuće, te se priprema za procjepljivanje nacije. 

Biden i Guterres o pandemiji i klimatskim promjenama
Biden i Guterres o pandemiji i klimatskim promjenama

Odabir Becerre, 62-godišnjeg Latinoamerikanca, na čelo ministarstva zdravstva pao je nakon pritisaka na Bidena da u svoj izbor za čelne ljude unese više različitosti. 

Do sada je u SAD-u od zaraze koronavirusom umrla više od 281 tisuća ljudi. 

Izvor blizak odluci rekao je kako bi ime novog ministra zdravstva moglo biti službeno objavljeno već u ponedjeljak.

Biden pozvao Faucija da se pridruži njegovu timu
Biden pozvao Faucija da se pridruži njegovu timu

Biden je prošloga tjedna imenovao najistaknutije članove svog zdravstvenog tima za borbu protiv pandemije Covida-19, a puni sastav tima trebao bi biti poznat ovaj tjedan. Također, Biden je  pozvao ravnatelja Nacionalnog instituta za alergije i zarazne bolesti, Anthonya Faucija, koji je bio član Trumpove radne grupe za koronavirus, da ostane na mjestu glavnog medicinskog savjetnika.