To je to što me zanima!

Bilač napustila vijeće, a Kerum poručio: Odnija te đava ludu...

Današnja sjednica još je jedan igrokaz SDP-a u koaliciji s Kerumom. Da žele mogli bi ga smijeniti, ali oni štite Keruma i Nevenku Bečić, stoji u priopćenju Sanje Bilač
Vidi originalni članak

Tematska sjednica splitskog gradskog vijeća o snijegu koji je u veljači paralizirao započela je skandalom. 

Naime, HDZ-ovka Sanja Bilač upala je u verbalni "fajt" s Nevenkom Bečić i napustila sjednicu. Bilač je tražila nadopunu dnevnog reda što Nevenka nije prihvaćala. Njihovo "natezanje" pratio je gradonačelnik Kerum i u bradu mrmljao uvrede na račun Bilač:

- Odnija te đava ludu - čulo se od Keruma "u po glasa".

Iznervirana Bilač pokupila je svoje stvari i otišla, nakon čega je dogradonačelnik Jure Šundov počeo izlaganje o sad već legendarnom snijegu u Splitu. 

Bilač: SDP je opet zaštitio Keruma i Nevenku Bečić

Nakon što su Sanja Bilač, iza nje su i njeni stranački kolege napustili sjednicu. Ubrzo je stiglo i priopćenje Sanje Bilač

 - Današnja sjednica još je jedan igrokaz SDP-a u koaliciji s Kerumom, jer je sazivanje izvanredne sjednice predstavljeno u javnosti kao prilika za smjenu Keruma, a ustvari je sjednica sazvana radi rasprave o vremenskim neprilikama. Potvrda da je riječ o igrokazu u režiji SDP-a jest i činjenica da nisu  podržali prijedlog dopune dnevnog reda koji sam zatražila. Ovo je još jedna farsa kojom se SDP na čelu s Marinom Jurjevićem i Kerumom rugaju Splitu. Ako SDP zaista želi smijeniti Keruma, njihov aktualni ministar Arsen Bauk može to riješiti vrlo jednostavno. Zato je HDZ napustio sjednicu jer ne želimo sudjelovati u ovoj farsi. Prijedlog koji sam pokušala dati o smjeni Nevenke Bečić uz prijedlog koji je najavljivao SDP o smjeni Željka Keruma trebali su biti usvojeni kao dopuna dnevnom redu. Kako SDP nije htio podržati dopunu dnevnog reda, zaštitio je Keruma i Nevenku Bečić. Na taj način osigurali su ostanak aktualne gradske vlasti do kraja mandata - stoji u priopćenju predsjednice Kluba vijećnika HDZ-a.

Jurjević: I Obama me zove i pitaju što da rade

Vijećnici HDZ-a su, nakon odbijanja prijedloga Sanje Bilač za dopunom dnevnog reda, napustili vijećnicu pa oporba nema više potreban broj glasova za traženje referenduma. To je bio povod rasprave Marina Jurjevića, šefa SDP-a koji je rekao da ovo Gradsko vijeće funkcionira na jedan otužan način.

- Sjednica je počela egzibicijom u režiji putujućeg teatra HDZ-a. Ne znam hoće li se vratiti HDZ-ovci i hoće li glasati za raspisivanje referenduma, ali sve se vidi, Oni umjesto o problemu govore o SDP-u i meni, kažu da držimo Kerumovu vlast. Tko je ovdje lud? Građani nisu - rekao je Jurjević koji je stao u obranu Nevenke Bečić.

- Po Sanji Bilač, koja gospođi Bečić zamjera što nema fakultet, ovo Gradsko vijeće ne bi mogao voditi ni Miroslav Krleža ni Tolstoj. Mi tako ljude ne diskreditiramo, to je primitivizam - poručio joj je Jurjević koji se osvrnuo na izjavu Milice Cipci (SU) da ju je on nagovorio na koaliciju s Kerumom, objavljenu na naslovnici jednih novina.

- Ovdje sami idioti, netko nema svoju glavu. Svi mene zovu, i Obama me zove i pitaju što da rade - karikirao je Jurjević i rekao da se gradski parlament pretvorio u teror političkih lišajeva. Iako je Cipci rekla kako je ona izjavila da je nije Jurjević nagovorio, kao što piše u naslovu, izgleda kako će ovaj sukob imati sudski epilog. 

Javio se i Svaguša

U raspravu o snijegu uključio se i Kerumov vijećnik Joško Svaguša, što je zaista rijetkost na sjednicama Gv-a:

- Lipo vas je sve slušat, sad svi imate sto rješenja. A vi, HDZ ili SDP, nema veze, vladali ste gradom 60 godina. Pa gdje su ti strojevi za čišćenje koje ste vi osigurali u tih 60 godina. Niste bili u stanju stvorit tri stroja, a sad nas pitate gdje su nam lopate.

Ja imam 80 kombija i moji su kombiji po gradu vozili. Imam 60 lanaca, kupio sam ih, a što ste vi osiguralI -  upitao je Svaguša operbene vijećnike.

Idi na 24sata

Komentari 198

  • Marinkovich 01.04.2012.

    "Odnija te đava ludu - čulo se od Keruma "u po glasa".ovo je previše i od ker-uma@

  • a šta reć 15.03.2012.

    Kerum je legenda.

  • mare1975 14.03.2012.

    evo cistog primjera: covjek ima para isto koliko i nema osnovnog pravila ponasanja... blago receno...

Komentiraj...
Vidi sve komentare