Obavijesti

News

Komentari 198

Bilač napustila vijeće, a Kerum poručio: Odnija te đava ludu...

Bilač napustila vijeće, a Kerum poručio:  Odnija te đava ludu...
8

Današnja sjednica još je jedan igrokaz SDP-a u koaliciji s Kerumom. Da žele mogli bi ga smijeniti, ali oni štite Keruma i Nevenku Bečić, stoji u priopćenju Sanje Bilač

VIDEO

Tematska sjednica splitskog gradskog vijeća o snijegu koji je u veljači paralizirao započela je skandalom. 

Naime, HDZ-ovka Sanja Bilač upala je u verbalni "fajt" s Nevenkom Bečić i napustila sjednicu. Bilač je tražila nadopunu dnevnog reda što Nevenka nije prihvaćala. Njihovo "natezanje" pratio je gradonačelnik Kerum i u bradu mrmljao uvrede na račun Bilač:

- Odnija te đava ludu - čulo se od Keruma "u po glasa".

Iznervirana Bilač pokupila je svoje stvari i otišla, nakon čega je dogradonačelnik Jure Šundov počeo izlaganje o sad već legendarnom snijegu u Splitu. 

Bilač: SDP je opet zaštitio Keruma i Nevenku Bečić

Nakon što su Sanja Bilač, iza nje su i njeni stranački kolege napustili sjednicu. Ubrzo je stiglo i priopćenje Sanje Bilač

 - Današnja sjednica još je jedan igrokaz SDP-a u koaliciji s Kerumom, jer je sazivanje izvanredne sjednice predstavljeno u javnosti kao prilika za smjenu Keruma, a ustvari je sjednica sazvana radi rasprave o vremenskim neprilikama. Potvrda da je riječ o igrokazu u režiji SDP-a jest i činjenica da nisu  podržali prijedlog dopune dnevnog reda koji sam zatražila. Ovo je još jedna farsa kojom se SDP na čelu s Marinom Jurjevićem i Kerumom rugaju Splitu. Ako SDP zaista želi smijeniti Keruma, njihov aktualni ministar Arsen Bauk može to riješiti vrlo jednostavno. Zato je HDZ napustio sjednicu jer ne želimo sudjelovati u ovoj farsi. Prijedlog koji sam pokušala dati o smjeni Nevenke Bečić uz prijedlog koji je najavljivao SDP o smjeni Željka Keruma trebali su biti usvojeni kao dopuna dnevnom redu. Kako SDP nije htio podržati dopunu dnevnog reda, zaštitio je Keruma i Nevenku Bečić. Na taj način osigurali su ostanak aktualne gradske vlasti do kraja mandata - stoji u priopćenju predsjednice Kluba vijećnika HDZ-a.

Jurjević: I Obama me zove i pitaju što da rade

Vijećnici HDZ-a su, nakon odbijanja prijedloga Sanje Bilač za dopunom dnevnog reda, napustili vijećnicu pa oporba nema više potreban broj glasova za traženje referenduma. To je bio povod rasprave Marina Jurjevića, šefa SDP-a koji je rekao da ovo Gradsko vijeće funkcionira na jedan otužan način.

- Sjednica je počela egzibicijom u režiji putujućeg teatra HDZ-a. Ne znam hoće li se vratiti HDZ-ovci i hoće li glasati za raspisivanje referenduma, ali sve se vidi, Oni umjesto o problemu govore o SDP-u i meni, kažu da držimo Kerumovu vlast. Tko je ovdje lud? Građani nisu - rekao je Jurjević koji je stao u obranu Nevenke Bečić.

- Po Sanji Bilač, koja gospođi Bečić zamjera što nema fakultet, ovo Gradsko vijeće ne bi mogao voditi ni Miroslav Krleža ni Tolstoj. Mi tako ljude ne diskreditiramo, to je primitivizam - poručio joj je Jurjević koji se osvrnuo na izjavu Milice Cipci (SU) da ju je on nagovorio na koaliciju s Kerumom, objavljenu na naslovnici jednih novina.

- Ovdje sami idioti, netko nema svoju glavu. Svi mene zovu, i Obama me zove i pitaju što da rade - karikirao je Jurjević i rekao da se gradski parlament pretvorio u teror političkih lišajeva. Iako je Cipci rekla kako je ona izjavila da je nije Jurjević nagovorio, kao što piše u naslovu, izgleda kako će ovaj sukob imati sudski epilog. 

Javio se i Svaguša

U raspravu o snijegu uključio se i Kerumov vijećnik Joško Svaguša, što je zaista rijetkost na sjednicama Gv-a:

- Lipo vas je sve slušat, sad svi imate sto rješenja. A vi, HDZ ili SDP, nema veze, vladali ste gradom 60 godina. Pa gdje su ti strojevi za čišćenje koje ste vi osigurali u tih 60 godina. Niste bili u stanju stvorit tri stroja, a sad nas pitate gdje su nam lopate.

Ja imam 80 kombija i moji su kombiji po gradu vozili. Imam 60 lanaca, kupio sam ih, a što ste vi osiguralI -  upitao je Svaguša operbene vijećnike.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 198
VIDEO

Planirate roštilj za Praznik rada? Evo kakvo vrijeme će biti
PRIPREMITE KABANICE

Planirate roštilj za Praznik rada? Evo kakvo vrijeme će biti

U srijedu će biti sunčano, no postupno će rasti naoblaka te će u drugom dijelu dana mjestimično pasti kiša s grmljavinom...

Tražili ga od petka: Stjepan (26) u ponedjeljak se vratio doma
KRAJ POTRAGE

Tražili ga od petka: Stjepan (26) u ponedjeljak se vratio doma

Stjepanu Posavcu se svaki trag gubi od petka kad se udaljio s adrese prebivališta. U ponedjeljak se vratio kući
Peđa Grbin nakon  pregovora s DP-om:  Odluka kako dalje je na njima. Naša pozicija je jasna...
VIDEO: OBRAĆANJE ŠEFA SDP-A

Peđa Grbin nakon pregovora s DP-om: Odluka kako dalje je na njima. Naša pozicija je jasna...

Do potrebnih 76 ruku još nitko nije došao, HDZ je, podsjećamo, na ovim parlamentarnim izborima osvoji 61 mandat, SDP 42, dok je Domovinski pokret s 14 osvojenih mandata 3. stranka u državi...