To je to što me zanima!

‘Bio je duša od čovjeka, ali potpuno je pukao zbog duga’

Susjedi obitelji Keranović znaju da su oni bili u sporu zbog novca koji im je Luketa navodno posudio za gradnju kuće i ugostiteljski posao. Radi se o 420.000 eura
Vidi originalni članak

Boris Luketa (59), koji je hladnokrvno u Brodarici kraj Šibenika likvidirao supružnike i njihovog kuma, u četvrtak se još borio za život. Nakon dramatičnih pregovora s policijom i apela da se preda, Luketa je ispalio hitac sebi u usta. Teško ozlijeđenog prebacili su ga prvo u šibensku, a zatim u splitsku bolnicu.

Očevid Luketina krvavog pohoda u Brodarici kraj Šibenika trajao je i cijeli četvrtak. U rasvjetljavanju ubojstva Hakije (64) i Milke Keranović (70) te njihova kuma Ivana Bajića Pajde (65) policiji pomažu i vještaci iz zagrebačkog Centra za kriminalistička istraživanja “Ivan Vučetić”.

Susjedi obitelji Keranović znaju da su oni bili u sporu zbog novca koji im je Luketa navodno posudio za gradnju kuće i ugostiteljski posao. Radi se o 420.000 eura, koji su bili predmet dugogodišnjeg sudskog spora. On je okončan nagodbom i istražiteljima je postao glavni motiv ubojstva.Inače, Keranoviće susjedi opisuju kao divnu obitelj i poštene ljude.

Hakija je prije 40 godina došao u Brodaricu kao radnik Viadukta, koji je ovdje gradio Morinjski most. Tako je upoznao Milku, buduću suprugu. Otišli su raditi u Njemačku, a u Brodarici su sagradili kuću. Milka je rodila troje djece - Safeta, Kemala i Jasminu.

A u Primoštenu tvrde da Luketa, koji je iznajmljivao i prodavao apartmane, nije bio kamatar. Ne pamte da je ikad sudjelovao u nekom incidentu. Bio je pomorac, završio je višu pomorsku školu, trenirao boks, “navigavao” kao upravitelj stroja ili “kapo od makine”... Prije deset godina prestao je ploviti i počeo se baviti nekretninama i turizmom. No prijatelji kažu da je ta obitelj dotučena tragedijama. Borisov brat Davor poginuo je u studentskom domu u Splitu ‘70-ih godina pod još nerazjašnjenim okolnostima. Njihov otac Jure preminuo je mlad.

- Mati Josipa se borila s tim, a sad je u staračkom domu. Vrijedna je to žena i vrlo situirana obitelj - kažu Primoštenci. Borisa Luketu dobro poznaje i primoštenski načelnik Stipe Petrina.

- Mene osobno je ovo strašno iznenadilo i zateklo. Bore je uvijek bio izuzetno korektna osoba. Ja sam se 1991. iskrcao s broda, a Bore je ostao navigavati - prisjetio se Petrina.

Kad bi ga sreo, pričali bi o poslu. Sve do srijede nije rekao ružnu riječ ni podigao glas, čak ni kad stvari nisu išle kako su trebale - rekao je Petrina.     

'Učinio sam to zbog duga. Ili ću se ubiti ja ili ćete vi ubiti mene'

Policajci su nakon dojave u srijedu popodne pronašli mrtve Keranoviće u njihovoj kući u Brodarici. Malo dalje u autu je mrtav sjedio njihov kum Ivan Bajić Pajdo. Policija je javila svima da je za sve osumnjičen Boris Luketa i da je u bijegu. Našli su ga u Brodarici, gdje su pregovarali da se preda. Prema izjavama očevidaca, probali su ga srušiti šokerom, no pucao je sebi u glavu.     

Idi na 24sata

Komentari 155

  • merida_1 02.05.2017.

    Pa tko ga tjerao da posuđuje toliko novca,vjerojatno je htio kamatariti i još više se umnožiti materijalno,pohlepa ga i dovela do ovog,što napravi nego rupu u vodi...

  • digić 02.05.2017.

    Posuditi nekom lovu je ludilo pa bila to rođena mama,ljudi moji kaj je to moguče da neko danas tak djeli lovu.

  • let³ 30.04.2017.

    ...mozemo nagadjati tko je tu bio djubre...obicno smo na strani ubijenih, a ne ubojice, ali ...pise o ubijenim duznicima nesto kao; "fini neki ljudi", a njihov kum bio tjelohranitelj Zlatku Bagaricu (!!!)...heeeey, haloo !...jel vama poznato tko je bio Zlatko Bagaric '70-ih i '80-ih u Njemackoj, a potom i '90-ih u Hrvatskoj !?...

Komentiraj...
Vidi sve komentare