Obavijesti

News

Komentari 155

‘Bio je duša od čovjeka, ali potpuno je pukao zbog duga’

‘Bio je duša od čovjeka, ali potpuno je pukao zbog duga’
13

Susjedi obitelji Keranović znaju da su oni bili u sporu zbog novca koji im je Luketa navodno posudio za gradnju kuće i ugostiteljski posao. Radi se o 420.000 eura

VIDEO

Boris Luketa (59), koji je hladnokrvno u Brodarici kraj Šibenika likvidirao supružnike i njihovog kuma, u četvrtak se još borio za život. Nakon dramatičnih pregovora s policijom i apela da se preda, Luketa je ispalio hitac sebi u usta. Teško ozlijeđenog prebacili su ga prvo u šibensku, a zatim u splitsku bolnicu.

Očevid Luketina krvavog pohoda u Brodarici kraj Šibenika trajao je i cijeli četvrtak. U rasvjetljavanju ubojstva Hakije (64) i Milke Keranović (70) te njihova kuma Ivana Bajića Pajde (65) policiji pomažu i vještaci iz zagrebačkog Centra za kriminalistička istraživanja “Ivan Vučetić”.

Susjedi obitelji Keranović znaju da su oni bili u sporu zbog novca koji im je Luketa navodno posudio za gradnju kuće i ugostiteljski posao. Radi se o 420.000 eura, koji su bili predmet dugogodišnjeg sudskog spora. On je okončan nagodbom i istražiteljima je postao glavni motiv ubojstva.Inače, Keranoviće susjedi opisuju kao divnu obitelj i poštene ljude.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Hakija je prije 40 godina došao u Brodaricu kao radnik Viadukta, koji je ovdje gradio Morinjski most. Tako je upoznao Milku, buduću suprugu. Otišli su raditi u Njemačku, a u Brodarici su sagradili kuću. Milka je rodila troje djece - Safeta, Kemala i Jasminu.

A u Primoštenu tvrde da Luketa, koji je iznajmljivao i prodavao apartmane, nije bio kamatar. Ne pamte da je ikad sudjelovao u nekom incidentu. Bio je pomorac, završio je višu pomorsku školu, trenirao boks, “navigavao” kao upravitelj stroja ili “kapo od makine”... Prije deset godina prestao je ploviti i počeo se baviti nekretninama i turizmom. No prijatelji kažu da je ta obitelj dotučena tragedijama. Borisov brat Davor poginuo je u studentskom domu u Splitu ‘70-ih godina pod još nerazjašnjenim okolnostima. Njihov otac Jure preminuo je mlad.

- Mati Josipa se borila s tim, a sad je u staračkom domu. Vrijedna je to žena i vrlo situirana obitelj - kažu Primoštenci. Borisa Luketu dobro poznaje i primoštenski načelnik Stipe Petrina.

- Mene osobno je ovo strašno iznenadilo i zateklo. Bore je uvijek bio izuzetno korektna osoba. Ja sam se 1991. iskrcao s broda, a Bore je ostao navigavati - prisjetio se Petrina.

Kad bi ga sreo, pričali bi o poslu. Sve do srijede nije rekao ružnu riječ ni podigao glas, čak ni kad stvari nisu išle kako su trebale - rekao je Petrina.     

'Učinio sam to zbog duga. Ili ću se ubiti ja ili ćete vi ubiti mene'

Policajci su nakon dojave u srijedu popodne pronašli mrtve Keranoviće u njihovoj kući u Brodarici. Malo dalje u autu je mrtav sjedio njihov kum Ivan Bajić Pajdo. Policija je javila svima da je za sve osumnjičen Boris Luketa i da je u bijegu. Našli su ga u Brodarici, gdje su pregovarali da se preda. Prema izjavama očevidaca, probali su ga srušiti šokerom, no pucao je sebi u glavu.     

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 155
VIDEO

Pljušte reakcije na Ustavni sud. Oglasili se Bartulica, Grbin...
POSTIZBORNI PREGOVORI

Pljušte reakcije na Ustavni sud. Oglasili se Bartulica, Grbin...

Nakon održanih parlamentarnih izbora stanje je ovakvo - HDZ 61 mandat, Rijeke pravde 42, Domovinski pokret 14, Most 11, Možemo 10, NPS 2, IDS 2, Fokus 1

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'
IZ MINUTE U MINUTU

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'

Iran je bio u stanju pripravnosti nakon što je Izrael rekao da će odgovoriti na iranski napad na njega u subotu navečer
Milanović gubi šansu sastaviti  Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?
ANALIZA GRMOJINA ISTUPA

Milanović gubi šansu sastaviti Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?

Opcija  s 57 zastupnika u kojoj se "čeka" Most je dakle otpala. Ako bi se svih 13 zastupnika Domovinskog pokreta priključilo toj koaliciji, dolazimo do brojke 70. Ali onda iz nje otpadaju i Možemo i troje zastupnika SDSS-a