To je to što me zanima!

Odgođeno ročište u aferi Agram zbog Bandićeve smrti, nova rasprava će biti 8. ožujka

Bandića i ostale USKOK je teretio za niz kaznenih djela od zamjene zemljišta, preko zbrinjavanja otpada pa do nezakonitih zapošljavanja i nezakonitog korištenja službenih vozila u privatne svrhe...
Vidi originalni članak

U ponedjeljak je trebalo biti nastavljeno ročište za aferu Agram, ali je sutkinja odgodila raspravu zbog Bandićeve smrti. Novo ročište zakazano je za 8. ožujka. Obzirom na Bandićevu smrt, USKOK mora uskladiti činjenični opis optužnice.

Osim Milana Bandića, bili su optuženi i Slobodan Ljubičić, Petar Pripuz, Željko Horvat, Ivan Tolić, Ivan Markušić, Filip Čulo, Miljenko Benko, Ines Bravić, Koraljka Rožanković Uremović, Branko Mihaljević, Vidoje Bulum, Miro Laco, Zdenko Antunović, te Dragutin Kosić i Ante Dodig, koji  su prije početka suđenja priznali krivnju te su se  nagodili s USKOK-om.

Bandića i ostale USKOK tereti za niz kaznenih djela od zamjene zemljišta, preko zbrinjavanja otpada pa do nezakonitih zapošljavanja i nezakonitog korištenja službenih vozila u privatne svrhe. Optužnica je podignuta 11. prosinca 2015. 

SVE JE KONTROLIRAO Ostavio ranjeni grad u minusu: Nasljednika će dočekati 1,3 milijarde kune manjka i obnova

Afera “Agram”, kao i brojne druge još su uvijek predmet sudskih rasprava pa su tako 7. prosinca prošle godine novinari bili isključeni s rasprave zbog dojave da se zbog velikog broja odvjetnika, suoptuženika ne poštuju epidemiološke mjere, te je sutkinja Rahela Valentić isključila novinare sa suđenja. U toj aferi ročište je bilo zakazano za danas 1. ožujka u 9 sati u velikoj dvorani zagrebačkog Županijskog suda, ali je sutkinja Valentić samo ustvrdila da je jedan od optuženika umro te je odgodila raspravu.  

Idi na 24sata

Komentari 23

  • IvicaPoljak 02.03.2021.

    samo ko če bit pokopan u sridu ?

  • 01.03.2021.

    farsa.. pravna država crnu zastavu izvjesila

  • yocko 01.03.2021.

    Najbolji kandidati za novog gradonačelnika je Zdravko Mamić ili Kutle.

Komentiraj...
Vidi sve komentare