To je to što me zanima!

Biskup Uzinić: Tjerati ljude iz Crkve nije u duhu Evanđelja

U petak je Sabor ratificirao Konvenciju, a jedan splitski svećenik na Facebooku je objavio da je svima koji su podržali Istanbulsku zabranjeno da se pričeste
Vidi originalni članak

Dubrovački biskup Mate Uzinić na Twitteru je izrazio svoj stav o 'osveti' svojih splitskih kolega koji žele onima koji su za Istanbulsku konvenciju uskratiti pričest. On se ne slaže se sa svojim splitskim kolegama koji su bijesni zbog ratifikacije Istanbulske konvencije.

SPLITSKI SVEĆENIK: 'Tko je za Istanbulsku ne može se pričestiti dok se ne pokaje'

“Uz napomenu da bi se neki nakon svega što su javno rekli – i ‘za’ i ‘protiv’ – sami trebali upitati pripadaju li još uvijek Crkvi, sa spomenutim mišljenjem se ne slažem. Ono nije u duhu evanđelja. Poslanje nam nije tjerati ljude iz Crkve, nego im pomagati da se u nju vrate”, napisao je Uzinić na Twitteru.

Posjetimo, nekoliko tisuća ljudi u Zagrebu i Splitu prosvjedovalo je protiv ratifikacije Istanbulske konvencije. Ipak, u petak je Sabor ratificirao Konvenciju, a jedan splitski svećenik na Facebooku je objavio da je svima koji su podržali Istanbulsku zabranjeno da se pričeste. 

Njegov status prenosimo u cijelosti.

"Oni koji su nominalno kršćani a glasali su za ratifikaciju IK po savjesti neka računaju da ne smiju pristupati pričesti dok se ne pokaju i javno ne opozovu svoj sramotni čin. Svečenici su takvima dužni po savjesti uskratiti pričest", napisao je don Jozo Mužić.

Idi na 24sata

Komentari 153

  • ina67 17.04.2018.

    Točno kaže biskup, a evo i jwednog primjera. Koliko djece ide u crkvu kad se krizmaju? Malo ili negdje u nekim sredinama nešto više. Zašto? Pa zato što se na silu ništa ne postiže. Točno, treba uveasti crkveni porez pa da vide kako se živi od vjernika kad više ne bude vjernika, nedomoljuba, antihrvata itd kojima se za crkvu uzima i ništa ih se ne pita osim što ih se vrijeđa. To je istina.

  • krapinek 17.04.2018.

    jednaki je zločin tjerai ljude u crkvu

  • Red_army 17.04.2018.

    Zanimljiva činjenica: Kada su Hrvati se doselili na ove prostore u 7. stoljeću nedugo potom su ih germanski popovi ucjenama i prijetnjama pokrstili i tjerali u crkve. Danas se situacija okrenula pa sada kad se ljude koji razmišljaju svojom glavom više ne može tako lako ucjenjivati su se okrenuli tjeranju iz crkve. Zgodno i oportuno.

Komentiraj...
Vidi sve komentare