Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata
153 komentara

Biskup Uzinić: Tjerati ljude iz Crkve nije u duhu Evanđelja

U petak je Sabor ratificirao Konvenciju, a jedan splitski svećenik na Facebooku je objavio da je svima koji su podržali Istanbulsku zabranjeno da se pričeste

Foto: Matija Habljak/PIXSELL
153 komentara

Dubrovački biskup Mate Uzinić na Twitteru je izrazio svoj stav o 'osveti' svojih splitskih kolega koji žele onima koji su za Istanbulsku konvenciju uskratiti pričest. On se ne slaže se sa svojim splitskim kolegama koji su bijesni zbog ratifikacije Istanbulske konvencije.

SPLITSKI SVEĆENIK: 'Tko je za Istanbulsku ne može se pričestiti dok se ne pokaje'

“Uz napomenu da bi se neki nakon svega što su javno rekli – i ‘za’ i ‘protiv’ – sami trebali upitati pripadaju li još uvijek Crkvi, sa spomenutim mišljenjem se ne slažem. Ono nije u duhu evanđelja. Poslanje nam nije tjerati ljude iz Crkve, nego im pomagati da se u nju vrate”, napisao je Uzinić na Twitteru.

Posjetimo, nekoliko tisuća ljudi u Zagrebu i Splitu prosvjedovalo je protiv ratifikacije Istanbulske konvencije. Ipak, u petak je Sabor ratificirao Konvenciju, a jedan splitski svećenik na Facebooku je objavio da je svima koji su podržali Istanbulsku zabranjeno da se pričeste. 

Njegov status prenosimo u cijelosti.

"Oni koji su nominalno kršćani a glasali su za ratifikaciju IK po savjesti neka računaju da ne smiju pristupati pričesti dok se ne pokaju i javno ne opozovu svoj sramotni čin. Svečenici su takvima dužni po savjesti uskratiti pričest", napisao je don Jozo Mužić.

Možda vas zanima i ovo:
Naši partneri pišu
Message