To je to što me zanima!

Bitka za Pantovčak: Kolinda u drugom krugu nedostižna?

Trend pada vidljiv je i kod bivše šefice Povjerenstva za odlučivanje o sukobu interesa Dalije Orešković. No, s 9,9 posto (travanj - 10,7 posto) i dalje je treći izbor
Vidi originalni članak

Da se sada održavaju predsjednički izbori Kolinda Grabar-Kitarović bila bi uvjerljivo prvi izbor s 35,3 posto potpore, postotni poen više nego u travnju (34,5 posto). Istodobno toliki pad bilježi Zoran Milanović, pokazuje istraživanje Promocije plus za RTL.

Ispuhivanje balona tihe kampanje bivšeg SDP-ova premijera istraživanje pokazuje već nekoliko mjeseci, pa i sada u svibnju. To nije zanemariva potpora od 15,4 posto (travanj - 16,4 posto) s obzirom da je politički potpuno neaktivan, ali njegovi potencijalni birači očito očekuju da se odluči.

Trend pada vidljiv je i kod bivše šefice Povjerenstva za odlučivanje o sukobu interesa Dalije Orešković. No, s 9,9 posto (travanj - 10,7 posto) i dalje je treći izbor. Nešto manje od Orešković, kada bi bio SDP-ov kandidat, ima bivši predsjednik Ivo Josipović (svibanj - 9 posto, travanj - 8,1 posto). Čelnik Živog zida, Ivan Vilibor Sinčić, već je jednom izgubio u utrci za Pantovčak, a i sad bi mu šanse bile male - 7,5 posto (travanj - 5,7 posto). Baš kao i zagrebačkom gradonačelniku Milanu Bandiću (svibanj - 3,5 posto, travanj - 4,4 posto) kojeg bira gotovo dvostruko manje birača od Sinčića. Slično stoji i čelnik MOST-a Božo Petrov (svibanj - 3,2 posto, travanj - 4,2 posto) dok Brunu Esih bira manje od 3 posto ispitanika (svibanj - 2,8 posto).  

Idi na 24sata

Komentari 97

  • biberrr 10.05.2019.

    Već godinu dana radite ankete,a nitko još nije najavio ni kandidaturu,pa čak ni Kolinda. Besmisleno! Po svim tim vašim anketama Kolinda pobjeđuje,a realnost je da će jako teško pobjediti ako joj u drugi krug dođe netko centralno orjentiran tko može pokupiti i glasove ljevičara i desničara. Recimo netko poput Kolakušića,ili Marijane Petir,ili iz ŽZ ili Mosta. Ljevičarima je Kolinda neprihvatljiva,a i desničarima. Ostaje joj 30% hadezeovih birača,ostalo je vrlo upitno.

  • fredaster 10.05.2019.

    Evo, ko zna koji put PREDLAZEM 24sata, ako smiju, da istraze koliko je predsjednica imala troskova / koliko je novaca RH poreznika potrosila u 4 g. Vladanja i istraziti koliko su svi raniji predsjednici zajedno potrosili i staviti na VAGU

  • Preteznovedro 10.05.2019.

    Oni su pokazali što znaju i kako su održali predizborna obečanja. Netko treći treba doći na mjesto predsjednika/ce

Komentiraj...
Vidi sve komentare