News

Komentari 97

Bitka za Pantovčak: Kolinda u drugom krugu nedostižna?

Bitka za Pantovčak: Kolinda u drugom krugu nedostižna?

Trend pada vidljiv je i kod bivše šefice Povjerenstva za odlučivanje o sukobu interesa Dalije Orešković. No, s 9,9 posto (travanj - 10,7 posto) i dalje je treći izbor

Da se sada održavaju predsjednički izbori Kolinda Grabar-Kitarović bila bi uvjerljivo prvi izbor s 35,3 posto potpore, postotni poen više nego u travnju (34,5 posto). Istodobno toliki pad bilježi Zoran Milanović, pokazuje istraživanje Promocije plus za RTL.

Ispuhivanje balona tihe kampanje bivšeg SDP-ova premijera istraživanje pokazuje već nekoliko mjeseci, pa i sada u svibnju. To nije zanemariva potpora od 15,4 posto (travanj - 16,4 posto) s obzirom da je politički potpuno neaktivan, ali njegovi potencijalni birači očito očekuju da se odluči.

Trend pada vidljiv je i kod bivše šefice Povjerenstva za odlučivanje o sukobu interesa Dalije Orešković. No, s 9,9 posto (travanj - 10,7 posto) i dalje je treći izbor. Nešto manje od Orešković, kada bi bio SDP-ov kandidat, ima bivši predsjednik Ivo Josipović (svibanj - 9 posto, travanj - 8,1 posto). Čelnik Živog zida, Ivan Vilibor Sinčić, već je jednom izgubio u utrci za Pantovčak, a i sad bi mu šanse bile male - 7,5 posto (travanj - 5,7 posto). Baš kao i zagrebačkom gradonačelniku Milanu Bandiću (svibanj - 3,5 posto, travanj - 4,4 posto) kojeg bira gotovo dvostruko manje birača od Sinčića. Slično stoji i čelnik MOST-a Božo Petrov (svibanj - 3,2 posto, travanj - 4,2 posto) dok Brunu Esih bira manje od 3 posto ispitanika (svibanj - 2,8 posto).  

Najčitaniji članci