To je to što me zanima!

Bivši ruski veleposlanik u RH: 'Vjerujem u mudrost vaše Vlade i Grlića Radmana, poštujem ga'

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video
Siguran sam da je odluka donesena pod pritiskom Bruxellesa, jer Hrvatska je jedna od zadnjih zemalja EU-a koja je donijela takvu odluku, rekao je Anvar Azimov
Vidi originalni članak

Bivši ruski veleposlanik u Hrvatskoj Anvar Azimov za RTL je komentirao odluku Hrvatske da rusko veleposlanstvo ostaje bez 18 diplomata i šestero članova tehničkog osoblja koji imaju rok od dva tjedna da napuste Hrvatsku.

POGLEDAJTE VIDEO:

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

To znači da u ruskom veleposlanstvu ostaje samo petero diplomata i sedmero tehničara. Što ovo protjerivanje znači i koju poruku je Hrvatska poslala?

- Da više ne želi imati srdačne odnose s Ruskom Federacijom, da smo mi zapravo na suprotnim stranama, gotovo da smo u ratu - kazao je bivši hrvatski veleposlanik u Rusiji.

Azimov žali što se donijela takva, kaže, dramatična odluka.

- Siguran sam da je odluka donesena pod pritiskom Bruxellesa, jer Hrvatska je jedna od zadnjih zemalja EU-a koja je donijela takvu odluku. To pokazuje da nije bilo lako to odlučiti - rekao je Azimov.

KOMENTIRAO ODLUKU HRVATSKE Bivši hrvatski veleposlanik u Rusiji: 'Hrvatska je na popisu neprijatelja, rat će trajati dugo'

Istaknuo je kako će Rusija uzvratiti jednakom mjerom, a u Moskvi je tek petero hrvatskih diplomata i sedmero tehničkog osoblja.

- Žao mi je, ali većina hrvatskih diplomata morat će napustiti moju zemlju. Ne nećemo zatvarati veleposlanstvo - dodaje Azimov.

Tvrdi da je očekivao kako će Hrvatska podržati Rusiju u borbi protiv nacista. No, Azimov, ne zamjera Vladi, kao ni ministru Radmanu.

ZBOG INVAZIJE NA UKRAJINU Rusko veleposlanstvo u RH o protjerivanju diplomata: 'Ovo je jedan značajan korak unatrag'

- Vjerujem u mudrost vaše Vlade i vašeg cijenjenog ministra vanjskih poslova Radmana kojeg vrlo poštujem, koji je veliki profesionalac i veliki prijatelj Ruske Federacije - kaže Azimov.

-Ovo protjerivanje diplomata je samo podsjetnik do koje je mjere zapad odlučio suprotstaviti se Rusiji, i ja mislim da je to naznaka odluke SAD i globalnog zapada da će inzistirati da se rat u Ukrajini vodi dok Rusija ne bude  poražena - zaključio je.

PRATITE UŽIVO Grlić Radman o protjerivanju 24 ljudi iz ruskog veleposlanstva: 'Zatražili smo nekoliko stvari'

Podsjetimo, Ministarstvo vanjskih i europskih poslova pozvalo je u ponedjeljak ruskog veleposlanika Andreja Nesterenka na razgovor i uručilo mu prosvjednu notu zbog invazije na Ukrajinu. Hrvatska je protjerala 18 ruskih diplomata i šest članova administrativno-tehničkog osoblja sukladno Bečkoj konvenciji o diplomatskim odnosima. 

Idi na 24sata

Komentari 28

  • picuskin 12.04.2022.

    Stari lisac laže ko pas

  • x00x 12.04.2022.

    Naša vlada ko vijeće mudraca hbahaha

  • gif 12.04.2022.

    Daaaa, a na 30 godišnjicu uspostavljanja diplomatskih odnosa hrvatska otkazala

Komentiraj...
Vidi sve komentare