To je to što me zanima!

Bivši ukrajinski veleposlanik u Hrvatskoj: 'Ovo je zločin protiv čovječanstva, gađaju što stignu'

Markijan Lubkivsky, bivši ukrajinski veleposlanik u Hrvatskoj, upozorio je na posljedice raketiranja zaporoške nuklearne stanice te da ovakvi nepromišljeni napadi mogu dovesti do velike katastrofe
Vidi originalni članak

Markijan Lubkivsky, bivši ukrajinski veleposlanik u Hrvatskoj, opisao je koliko je teška trenutna situacija u Ukrajini te upozorio na posljedice raketiranja zaporoške nuklearne stanice, piše HRT.

POGLEDAJTE VIDEO: UŽIVO O RATU UKRAJINA RUSIJA

- Mi smo narod koji je preživio katastrofu u Černobilu. To je bila svjetska tragedija, koja je odnijela puno života. Noćas je gađana elektrana, ovo je nešto nevjerojatno. Oni gađaju što im padne napamet. Ovo je zločin protiv čovječanstva - istaknuo je Lubkivsky.

REAKTORI SE GASE Zaporožje je najveća nuklearka u Europi. Kuleba: Da eksplodira, bilo bi 10 puta jače od Černobila

Ukrajinske vlasti su priopćile da su poslale vatrogasce u nuklearnu elektranu Zaporožje, gdje je nakon ruskog granatiranja buknuo požar, rekavši da je nuklearna sigurnost elektrane sada zajamčena.

POGLEDAJTE VIDEO: Snimke požara iz nuklearne elektrane Zaporožje u Ukrajini

Ipak, Lubkivskog brinu oštećenja koja je pretrpjela.

- Oštećena je, to su administrativne zgrade i bio je veliki požar. Po mojoj informaciji elektrana je pod kontrolom ruskih snaga i sada nema opasnosti jer nema zračenja. Mi imamo 15 blokova u Ukrajini. Ako bi se dogodilo da raketa pogodi jedan od tih blokova to će biti velika nesreća za cijelu zemlju i Europu - upozorio je.

Idi na 24sata

Komentari 4

  • maxim mm 04.03.2022.

    ae laži šire svi i jedni i drugi a i treći...

  • ecemsejnimda 04.03.2022.

    sve je dobro dok se ne dimi pod nosom? sirija, libija irak, iran, palestina,jemen? nikom ništa a? ne pravdam kolinje, ali putin je godinama upozoravao da nato odje.. od tam, ali ne.... i sad niko nije kriv, a vi se ukrajinci je...

  • 04.03.2022.

    Širi se informacija da su upravnu zgradu zapalili Ukrajinci pa su pozivali na nuklearnu katastrofu

Komentiraj...
Vidi sve komentare