Obavijesti

News

Komentari 9

Snimke požara iz nuklearne elektrane Zaporožje u Ukrajini

Snimke požara iz nuklearne elektrane Zaporožje u Ukrajini

Ruska vojska sa svih strana puca na Zaporišku nuklearku, najveću nuklearnu elektranu u Europi, napisao je Dmytro Kuleba ministar vanjskih poslova Ukrajine na svojem Twitter profilu

U najvećoj europskoj nuklearnoj elektrani u Zaporožju izbio je požar, priopćio je gradonačelnik obližnjeg grada Energodara.

POGLEDAJTE VIDEO

Pokretanje videa ...

Nuklearna elektrana 01:31

Gori nuklearna elektrana Zaporožje u Ukrajini, javlja The Guardian.

- Kao rezultat kontinuiranog neprijateljskog granatiranja zgrada i jedinica najveće nuklearne elektrane u Europi, nuklearna elektrana Zaporožje gori - rekao je Orlov putem Telegrama.

Orlov je ranije rekao da se ukrajinske snage bore s ruskim vojnicima na periferiji grada te izvijestio da ruska vojna kolona ide prema nuklearnoj elektrani. 

Ranije su ukrajinske vlasti izvijestile da su ruske trupe pojačale napore da zauzmu tvornicu i da su u grad ušle s tenkovima.

Na svojem Twitter profilu oglasio se i Dmytro Kuleba ministar vanjskih poslova Ukrajine.

Očajni vapaji iz Mariupolja: 'Pomozite nam, uništavaju nas'
Očajni vapaji iz Mariupolja: 'Pomozite nam, uništavaju nas'

- Ruska vojska sa svih strana puca na Zaporišku nuklearku, najveću nuklearnu elektranu u Europi. Požar je već izbio. Ako eksplodira, bit će 10 puta veći od Černobila! Rusi moraju ODMAH prekinuti vatru, dopustiti vatrogasce, uspostaviti sigurnosnu zonu - napisao je Kuleba na svojem Twitter profilu.

Naime, posljednja snimka pokazuje navodni udar na elektranu.

>>Stanje u Ukrajini iz minute u minutu pratite ovdje<<

POGLEDAJTE VIDEO: UŽIVO O RATU UKRAJINA RUSIJA