To je to što me zanima!

Blagdanski paket mjera: Dio stožera je za propusnice

Andrej Plenković je rekao da će u petak predstaviti blagdanski paket mjera i da će se tad znati što ćemo postrožit
Vidi originalni članak

I dok su Austrija, Francuska i Njemačka zatvorili svoja skijališta za ovu sezonu, čini se kako će se unatoč pandemiji Snježna kraljica održati. Kako piše Jutarnji list, pripreme za utrku pod posebnim mjerama su u tijeku, a odluku je potvrdio HZJZ. 

POGLEDAJTE VIDEO: 

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Tako ove godine na sljemenskoj utrci Svjetskog skijaškog kupa neće biti izvlačenja startnih brojeva na Trgu bana Josipa Jelačića te neće biti nikakvih okupljanja kako bi se vidjeli skijaši i skijašice, a neće biti moguće uzimanje autograma i fotografiranje.

Također, zbog epidemioloških mjera, ove godine VIP loža neće postojati i cijelo natjecanje odvijat će se bez gledatelja. 

VIDEO: PLENKOVIĆ O MJERAMA 'Mjere moramo i dalje ciljano postrožavati, već u petak ćemo predstaviti što će se produljiti'

I kad su u pitanju druga natjecanja, na njima će se pridržavati epidemijskih pravila. Svi sudionici bit će odvojeni u balonima te također neće biti nikakvog druženja na natjecanjima. To jedna od odluka koje spadaju u blagdanski paket mjera s obzirom na to da se samo natjecanje održava prije Sveta tri kralja.

Druge mjere

Jutarnji list piše kako Stožer i dalje najviše vremena posvećuje Crkvi i propusnicama. Dio se zalaže za propusnice, a dio ne. Dodatnog ograničavanja broja okupljenih, pogotovo u kućanstvima, ne bi trebalo biti. Razgovori se vode i oko misa na Badnju večer i Božić, no najvjerojatnije je kako se po tom pitanju neće ništa mijenjati. 

DR. AMBRIOVIĆ-RISTOV: 'Strože mjere su nam trenutno najbolji pristup. Nužno je da što prije uvedemo lockdown u RH'

- Što se tiče novih mjera, ovih trenutaka konsolidiramo više mjera, predstavit ćemo ih javnosti u petak. Vidjet ćemo što ćemo produljiti ili postrožiti i što donijeti od novih mjera kako bi prevenirali daljnje širenje epidemije - rekao je premijer Andrej Plenković u srijedu. 

Idi na 24sata

Komentari 12

  • zau 17.12.2020.

    Crkva ima glavnu riječ !!!🤮🤮🤮

  • brojalica123 17.12.2020.

    Suludo. Predlažu da obitelj za blagdanskim stolom nosi maske, a u crkvi će se održavati dernek, "jer se tamo svi poznaju".

  • hadred18 17.12.2020.

    Paket bespotrebnih mjera, ljudi su umirali i umirat će, s obzirom na pamet kod zatvaranja svega i svačega i s time da broj NE pada, onda je ovo ništa drugo nego kako zadati konačni knockout svima koji imaju svoj posao/tvrtku ili što već. Vrhušku briga za njih, i opremit će oni svoj novi Klub gdje će se sastajati dok će opetovano pozivati na ''ostanimo odgovorni'' i ne idite nigdje. Još za potpuni ugođaj fali policijski sat i represija nad onim koji izađe baciti smeće u vrijeme policijskog sata.

Komentiraj...
Vidi sve komentare