News

Komentari 12

Blagdanski paket mjera: Dio stožera je za propusnice

Blagdanski paket mjera: Dio stožera je za propusnice

Andrej Plenković je rekao da će u petak predstaviti blagdanski paket mjera i da će se tad znati što ćemo postrožit

I dok su Austrija, Francuska i Njemačka zatvorili svoja skijališta za ovu sezonu, čini se kako će se unatoč pandemiji Snježna kraljica održati. Kako piše Jutarnji list, pripreme za utrku pod posebnim mjerama su u tijeku, a odluku je potvrdio HZJZ. 

POGLEDAJTE VIDEO: 

Tako ove godine na sljemenskoj utrci Svjetskog skijaškog kupa neće biti izvlačenja startnih brojeva na Trgu bana Josipa Jelačića te neće biti nikakvih okupljanja kako bi se vidjeli skijaši i skijašice, a neće biti moguće uzimanje autograma i fotografiranje.

Također, zbog epidemioloških mjera, ove godine VIP loža neće postojati i cijelo natjecanje odvijat će se bez gledatelja. 

I kad su u pitanju druga natjecanja, na njima će se pridržavati epidemijskih pravila. Svi sudionici bit će odvojeni u balonima te također neće biti nikakvog druženja na natjecanjima. To jedna od odluka koje spadaju u blagdanski paket mjera s obzirom na to da se samo natjecanje održava prije Sveta tri kralja.

Druge mjere

Jutarnji list piše kako Stožer i dalje najviše vremena posvećuje Crkvi i propusnicama. Dio se zalaže za propusnice, a dio ne. Dodatnog ograničavanja broja okupljenih, pogotovo u kućanstvima, ne bi trebalo biti. Razgovori se vode i oko misa na Badnju večer i Božić, no najvjerojatnije je kako se po tom pitanju neće ništa mijenjati. 

- Što se tiče novih mjera, ovih trenutaka konsolidiramo više mjera, predstavit ćemo ih javnosti u petak. Vidjet ćemo što ćemo produljiti ili postrožiti i što donijeti od novih mjera kako bi prevenirali daljnje širenje epidemije - rekao je premijer Andrej Plenković u srijedu. 

Najčitaniji članci