To je to što me zanima!

Blinken nazvao predsjednika Ukrajine Zelenskog: 'Dogovorili smo zajedničko djelovanje'

Ukrajina je optužila Rusiju da gomila desetke tisuća vojnika uz granicu u pripremi za moguću vojnu ofenzivu velikih razmjera. Rusija odbacuje optužbe o mogućem napadu na Ukrajinu kao lažne
Vidi originalni članak

Američki državni tajnik Antony Blinken u ponedjeljak je razgovarao s ukrajinskim predsjednikom Volodimirom Zelenskijem uoči poziva predsjednika Joea Bidena ruskom predsjedniku Vladimiru Putinu.

Glasnogovornik State Departmenta Ned Price rekao je novinarima da je SAD i dalje predan NATO-voj politici otvorenih vrata te da Savez treba ostati otvoren kandidatima u trenutku kad oni budu spremni.

OBJAVLJENE I SATELITSKE SNIMKE Procurio tajni dokument: Rusi će početkom godine napasti Ukrajinu sa 175 tisuća vojnika?

Ukrajina, bivša sovjetska republika, teži tome da se pridruži Europskoj uniji i NATO-u.

"Dogovorili smo zajedničko i usklađeno djelovanje. Zahvalni američkim strateškim partnerima za kontinuirano podržavanje našeg suvereniteta i teritorijalnog integriteta. Ništa o Ukrajini bez Ukrajine", napisao je Zelenskij na Twitteru.

Ukrajina u ponedjeljak obilježava 30. obljetnicu osnivanja neovisne vojske pošto je proglasila neovisnost od bivšeg SSSR-a 1991.

Kijev, Lavov i Odesa tim će povodom predstaviti javnosti američka vojna vozila Humvee. U Odesi će se održati i svečana predaja nedavno isporučenih ophodnih brodova američke obalne straže koji će ojačati kapacitete ukrajinske ratne mornarice.

Ukrajina je optužila Rusiju da gomila desetke tisuća vojnika uz granicu u pripremi za moguću vojnu ofenzivu velikih razmjera.

Rusija odbacuje optužbe o mogućem napadu na Ukrajinu kao lažne, no rekla je Zapadu da ne prelazi "crvenu liniju" te da zaustavi širenje NATO saveza prema istoku.

NAPETOST RASTE Bit će rata? Ukrajinici uvjereni da će ih Rusi u siječnju napasti

U virtualnom razgovoru Bidena i Putina najavljenom za utorak očekuje se da će američki predsjednik upozoriti Rusiju na ozbiljne ekonomske posljedice ako Rusija pokrene invaziju na Ukrajinu.

Idi na 24sata

Komentari 12

  • Max Buk 07.12.2021.

    Eto vsjo ploho čto rabotaete!

  • ŠumadinacKG 07.12.2021.

    Normalno da Rusija neće napasti Ukrajinu ,Ali pre svega Ameri uvek moraju da imaju spoljnjeg neprijatelja ,radi pravdanja vojnog budžeta!!!

  • zaostrog 06.12.2021.

    Haha pocelo kmecanje, vecina ukrajinske vojske je dezertirala i presla na rusku stranu.

Komentiraj...
Vidi sve komentare