To je to što me zanima!

Blokiran Bidenov mandat za uvođenje obaveznog cijepljenja

Senat je odbacio inicijativu Bidenove administracije koja predviđa obvezno cijepljenje ili testiranje na koronavirus za sve zaposlenike tvrtki s više od sto zaposlenih.
Vidi originalni članak

Američki senat je u srijedu navečer izglasao poništenje predloženog pravila Bidenove administracije da veliki privatni poslodavci moraju zahtijevati od svojih radnika da se cijepe protiv COVID-19 ili testiraju, prenosi NPR. Pravilo bi se odnosilo na sve tvrtke s više od stotinu radnika.

Američki Senat, u kojem demokrati imaju većinu, prihvatio je prijedlog republikanaca koji poništava Bidenovu odluku o uvođenju obveznog cijepljenja ili testiranja u privatnim tvrtkama. Dvojica demokrata, Joe Manchin iz Zapadne Virginije i Jon Tester iz Montane priključili su se pedesetorici republikanskih zastupnika u izglasavanju prijedloga.

- Cijepljenje bi trebala biti odluka između pojedinca i njegovog ili njezinog liječnika. To ne bi smjelo biti na bilo kojem političaru, pogotovo u mandatu koji dolazi od tog najvišeg autoriteta, predsjednika - rekao je senator Mike Braun.

Republikanci su ovu odluku ocijenili kao jasnu poruku zabrinutosti javnosti zbog mogućeg utjecaja pravilnika na radnike, tvrtke i gospodarstvo. Čelnik republikanaca u Senatu Mitch McConnell nazvao je Bidenov dekret "nezakonitim" i "apsurdnim" pokušajem vlade da kontrolira živote običnih građana.

 

 

Idi na 24sata

Komentari 0

Komentiraj...
Vidi sve komentare