News

Komentari 0

Blokiran Bidenov mandat za uvođenje obaveznog cijepljenja

Blokiran Bidenov mandat za uvođenje obaveznog cijepljenja

Senat je odbacio inicijativu Bidenove administracije koja predviđa obvezno cijepljenje ili testiranje na koronavirus za sve zaposlenike tvrtki s više od sto zaposlenih.

Američki senat je u srijedu navečer izglasao poništenje predloženog pravila Bidenove administracije da veliki privatni poslodavci moraju zahtijevati od svojih radnika da se cijepe protiv COVID-19 ili testiraju, prenosi NPR. Pravilo bi se odnosilo na sve tvrtke s više od stotinu radnika.

Američki Senat, u kojem demokrati imaju većinu, prihvatio je prijedlog republikanaca koji poništava Bidenovu odluku o uvođenju obveznog cijepljenja ili testiranja u privatnim tvrtkama. Dvojica demokrata, Joe Manchin iz Zapadne Virginije i Jon Tester iz Montane priključili su se pedesetorici republikanskih zastupnika u izglasavanju prijedloga.

- Cijepljenje bi trebala biti odluka između pojedinca i njegovog ili njezinog liječnika. To ne bi smjelo biti na bilo kojem političaru, pogotovo u mandatu koji dolazi od tog najvišeg autoriteta, predsjednika - rekao je senator Mike Braun.

Republikanci su ovu odluku ocijenili kao jasnu poruku zabrinutosti javnosti zbog mogućeg utjecaja pravilnika na radnike, tvrtke i gospodarstvo. Čelnik republikanaca u Senatu Mitch McConnell nazvao je Bidenov dekret "nezakonitim" i "apsurdnim" pokušajem vlade da kontrolira živote običnih građana.

 

 

Najčitaniji članci